Hlavní obsah

Slovácko - Budějovice 3:1České Budějovice znovu padly, nestačily na Slovácko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Diviš 1 : 0
42. Kalouda 2 : 0
50. Benát 2 : 1
83. Došek 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic i popáté na jaře prohráli, když v 21. kole první ligy podlehli Slovácku na jeho hřišti 1:3. Domácí poslal do vedení Diviš a ještě do poločasu zvýšil Kalouda. Dynamo po změně stran snížilo zásluhou Benáta, ale v závěru definitivně rozhodl Došek. Slovácko tak doma vyhrálo poprvé od září a je osmé, naopak jihočeský nováček zůstává předposlední o dva body před Libercem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Radost fotbalistů Slovácka z gólu - ilustrační foto.

Článek

V sestavě Slovácka se místo potrestaného Kuncla objevil na pravém kraji obrany v ligové premiéře Prajza. Domácí měli od začátku více ze hry a tradičně si vytvářeli největší šance ze standardních situací. Po jedné z nich vracel míč do vápna Kerbr, balon propadl až na zadní tyč, kde ho Diviš zblízka doklepl do sítě.

Po dalším centru z přímého kopu vznikl ve vápně Budějovic velký závar a brankář Křížek na brankové čáře ekvilibristikou s míčem zachránil hosty od dalšího gólu.

Jenže ve 42. minutě už znovu inkasoval. Slovácko podniklo brejk, který zastavil až faulem Lengyel. Kalouda si stoupl k přímému kopu a precizní střelou přes zeď rozveselil Uherské Hradiště podruhé.

Pět minut po změně stran však hosté zápas přeci jen zdramatizovali. Debutant Prajza při odkopu trefil jen napadajícího Benáta, zkušený záložník byl u míče jako první a tvrdou ranou pod břevno snížil.

Budějovice byly i blízko srovnání, ale Machovcův přímý kop skvěle vyrazil brankář Heča. V 75. minutě nejprve obrana Slovácka na poslední chvíli zablokovala střelu Janotky, míče se ale zmocnil Benát, vyslal tečovanou střelu a Heča se musel hodně natahovat, aby udržel vedení.

Jihočechy zahozené šance mrzely o to víc v 83. minutě, kdy běžel sám na brankáře Došek, napoprvé sice neuspěl, ale sám si střelu dorazil a zaznamenal svou první jarní branku.

21. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Dynamo České Budějovice 3:1 (2:0)
Branky: 19. Diviš, 42. Kalouda, 83. Došek - 50. Benát. Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Kotalík. ŽK: Michal Škoda, Lengyel (oba Č. Budějovice). Diváci: 3518.
Slovácko: Heča - Prajza, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Diviš (69. Hlúpik), Kalouda, Valenta (89. L. Sadílek), Kerbr (87. Civič) - Došek. Trenér: Habanec.
Č. Budějovice: Křížek - Janotka, Lengyel, P. Novák, Machovec - Benát, Eliáš - Pešek (72. Řezáč), Hála (46. Chrien), Funda (77. Varadi) - Michal Škoda. Trenér: Cipro.

Reklama