Hlavní obsah

Chyběla nám energie, ale hráči bránili jako blázni, těšilo Priskeho po výhře v Ostravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikoliv tři nula na rohy a jinak šul nul, jak zpívá v písni Fotbal Jaromír Nohavica, ale rovnou na rohové kopy 10:0 a na přímé střely 4:0 vyhrál nad Spartou domácí Baník v prvním poločase. Co bylo ale zásadní, vše bez gólového efektu. Spartě stačila po změně stran jediná střela na branku, aby zvítězila 1:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Qazim Laci ze Sparty a trenér Brian Priske

Článek

Postaral se o ni hlavou z druhého rohového kopu Sparty, na které Baník vyhrál v zápase vysoko 16:4, ve 49. minutě hostující stoper Filip Panák. „Byl jsem překvapený, že jsem tam sám, protože před prvním rohem mě hlídali osobně, pak už ne. Birma (Birmančević) to dobře kopl a mně už stačilo si jen najít balon,“ líčil Panák.

Příliš dalších gólových příležitostí si hosté nevypracovali. Ke gólu měli v prvním poločase nejblíže po odpískaném pokutovém kopu po faulu Kubaly na Zeleného, kterou ale vzápětí pro ofsajdové postavení Zeleného VAR zrušil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Sparťan Asger Sörensen a Jiří Klíma z Ostravy

Ve druhé půlce pak uháněl na domácího brankáře Letáčka po rychlé kombinaci Zeleného a Kuchty kapitán Sparty Pavelka, obstřelil ale jak brankáře, tak i branku. „V prvním poločase jsme nehráli dobře. Je třeba si ale uvědomit, že spousta hráčů zažívá tak náročný program, kdy hrají v týdnu a pak se od nich zase v neděli očekává stoprocentní výkon, poprvé v kariéře. To ale nesmí být omluva. Musíme si s tím umět poradit,“ vysvětloval nedobrý první poločas trenér Sparty Brian Priske.

Jeho tým přečkal všechny ošemetné situace a dánský trenér se nezdráhal hráče, kteří měli v nohách čtvrteční souboj Evropské ligy na hřišti skotského Glasgow, po utkání pochválit. „Ano, v první poločase nám scházela kvalita, náročný program měl dopad na naši hru. Na druhou stranu, Baník je velmi dobrý tým a zaslouží si respekt. Odehráli jsme další ze série těžkých zápasů a já si nejvíce cením toho, jak mí hráči bojovali jeden za druhého. Bránili jako blázni. Ve vápně Vitík, Sörensen i Panák skákali do střel, aby zabránili gólu,“ vykládal Priske.

„Pokud bych měl jmenovat jedinou věc, která rozhodla o tom, že si z Ostravy odvážíme tři body, tak musím říct hráči. Bylo patrné, že jim hlavně v úvodu utkání trochu scházela energie po tom náročném programu, přesto byli schopni svou kompaktností zvednout úroveň bránění. Ani si nevybavuju, že by měl Baník ve druhém poločase nějakou šanci ze hry. Rohy nebo trestné kopy ano, to jsme ale dokázali odbránit. Máme tři body z velmi těžkého zápasu,“ líčil Priske.

Reklama