Hlavní obsah

Slíbil, že zůstane, ale utekl do Plzně. Má v tom prsty agent, myslí si šéf Slovácka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahájil s fotbalisty Slovácka letní přípravu a zdálo se, že bude i po vypršení smlouvy v moravském klubu pokračovat, avšak nakonec je všechno jinak. Nizozemský útočník Rigino Cicilia, který reprezentuje rodné Curacao, se z Uherského Hradiště vypařil, byť tady měl ještě do konce června platný kontrakt. Podle všeho ho zlákala nabídka mistrovské Plzně, která urostlého forvarda zřejmě záhy představí jako svoji osmou předsezonní posilu.

Foto: www.fcslovacko.cz

Rigino Cicilia v dresu Slovácka

Článek

„Jestli nás Riginovo chování zklamalo? Každopádně je škoda, že u nás nezůstal. Myslím, že naše spolupráce fungovala, a mohla fungovat dál. Rozhodl se ovšem jinak, takže to musíme respektovat. Já už toho ve fotbale zažil spoustu, a tak mě to zase tolik nepřekvapuje," říká smířeně výkonný ředitel 1. FC Slovácko Petr Pojezný, který nevolá po žádných sankcích za Ciciliovo předčasné opuštění klubu.

Podle něj Cicilia neustále hradišťské funkcionáře ubezpečoval, že hodlá ve Slovácku pokračovat. Jenže místo toho, aby to stvrdil podpisem nové smlouvy, však zřejmě čekal na výhodnější nabídku. „Ta z Plzně mu asi přišla atraktivnější. Velkou roli v Ciciliově odchodu podle mého názoru sehrál jeho agent, který se sice příliš na veřejnosti neukazoval, ale měl na něj značný vliv," domnívá se Pojezný.

Netroufá si odhadovat, jak si Cicilia povede v Plzni. „On je sice živel, ale když bude makat naplno, může být pro Viktorku hodně platným hráčem. I u nás dokazoval svoje kvality," uvedl na adresu téměř dvoumetrového obra, který však měl během působení ve Slovácku i období, kdy ho náročný kouč Svědík kritizoval za laxní přístup k přípravě.

Cicilia je po Jurečkovi (Slavia), Divíškovi (Brno) a Lukáši Sadílkovi, který míří do Sparty, čtvrtým hráčem, o kterého Slovácko po minulé veleúspěšné sezoně přišlo. Do Uherského Hradiště naopak zamířil po ročním angažmá v Maďarsku bývalý reprezentační útočník Kozák i další ofenzivní fotbalisté Brandner (České Budějovice) a Sinjavskij (Karviná). Na zkoušku dorazili irácký obránce Merchas Doski a dvacetiletý Bosňan Šuvalija.

S mužstvem trénuje také odchovanec Trávník, který se vrací z hostování v Turecku, avšak patří Spartě. „Bude u nás zřejmě hostovat. Částka, kterou bychom museli zaplatit za přestup, by zřejmě byla mimo naše možnosti. Důležité je, že Michal Trávník u nás hrát chce, a tak věřím, že všechno klapne," očekává Pojezný.

Podle šéfa hradišťských fotbalistů je možné, že ještě nějaký další hráč přijde. „Čeká nás vzhledem k účasti v Evropské lize náročný podzim, a tak potřebujeme širší kádr. Další posily ale teď už nehledáme za každou cenu. Když se ovšem nějaká možnost, která by nám dávala smysl, naskytne, pokusíme se ji realizovat," dodal.

Reklama

Související témata: