Hlavní obsah

Co je se Škodou? Žádný Tallinn! Ale zatím ani Čína. Slávisté vyrazili na pohárovou misi

Praha/Tallinn

Fotbalisté Slavie už jsou v Tallinnu, aby zahájili novou pohárovou misi. Zatím bez kanonýra Milana Škody se poprvé od konce roku 2009, kdy prohráli ve skupině Evropské ligy s Lille 1:3, vracejí na pohárovou scénu. Zítra v 18:00 hodin (on-line na Sport.cz) hrají na půdě estonské Levadie ve druhém předkole EL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Jaromír Zmrhal (vlevo) a Mick van Buren slaví gól proti Liberci ve finále nedávného přípravného turnaje v Čelákovicích.

Článek

I přes Škodovu absenci si kouč Dušan Uhrin nemůže stěžovat, že by neměl koho nasadit do útoku. K dispozici je Muris Mešanovič a Mick van Buren. Škoda, který byl na ME, se po dovolené do přípravy slávistů zatím zapojil jen minimálně. Vehementně se spekulovalo o jeho odchodu do Číny.

Hrát nebude ani zraněný Jasmin Ščuk, chybí i letní posila Dušan Švento. Ten začne trénovat až v pondělí.

„Milan Škoda měl delší dovolenou, zapojil se do přípravy až minulý týden. Do pátku bude ještě trénovat individuálně. Jasmin Ščuk se zranil na tréninku v týdnu, ale myslím, že bude také na příští zápas v pořádku," uvedl pro klubový web kouč Dušan Uhrin.

Třicetiletý Škoda měl nakročeno do ciziny už v minulosti, ale nakonec ve Slavii vždy zůstal. Reálně pro něj letos začalo vypadat angažmá v Číně, odkud pochází většinový majitel vršovického klubu společnost CEFC. V posledních dvou sezónách byl oporou Slavie, v Edenu má smlouvu do konce června 2018.

V Edenu zajišťují náhradu

Situace měla být vyřešena do pondělí, jasno ale ani teď ještě není. Škoda zjevně chce za očekávaným lepším výdělkem. Slavia dál mocně loví a právě do útoku si zajišťuje služby nizozemského rodáka Gina van Kessela, nejlepšího střelce slovenské ligy v dresu Trenčína a reprezentanta Curacaa.

Tallinn by pro ambiciózní červenobílé, kteří se v téhle sezóně v Evropě představí jako první z pěti českých pohárových zástupců, měl být relativně snadnou překážkou na rozjezd. „Po dlouhé době je to zápas v pohárech, je to pro nás výzva. Očekávání je určitě velké, snažili jsme se dát mužstvo dohromady, abychom vytvořili dobrý tým. Doufám, že to ukážeme na hřišti," uvedl Uhrin. A cíl pro první utkání? „Přijeli jsme s tím, že chceme vstřelit branku a budeme se soustředit sami na sebe," dodal trenér.

Reklama