Hlavní obsah

Covid změnil slávistické plány. Trpišovského tým na portugalské soustředění neletí

Praha
Aktualizováno

Z plánovaného desetidenního soustředění mistrovské Slavie v Portugalsku nebude nic. Trpišovského svěřenci se měli vydat na jih Evropy v nedělním podvečeru leteckým speciálem společně s fotbalisty Opavy, na poslední chvíli ale cestu zrušili z preventivních a zdravotních důvodů. Testy na covid-19, které hráči a členové realizačního týmu Pražanů podstoupili v průběhu dopoledne, totiž potvrdily dřívější indikace zhoršeného zdravotního stavu většího počtu členů A-týmu během vánočních svátků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavia Praha Petr Ševčík (zleva), Ibrahim Traoré, trenér Jindřich Trpišovský a Lukáš Masopust během tréninku v Praze.

Článek

„Klub nechce riskovat případné zhoršení zdravotní situace," oznámila Slavia s tím, že Trpišovského svěřenci se budou připravovat v domácím prostředí, aby případné další možné zdravotní komplikace nebylo nutné řešit v Algarve.

Tam Slavia absolvovala soustředění loni i předloni, a protože se jí podmínky pro přípravu v nejjižnějším portugalském regionu zamlouvaly, chystala se tam i letos. Na palubě speciálu měli být i fotbalisté posledního celku ligové tabulky Opavy, kteří se chystali do Algarve.

V poslední den roku oznámil slávistický šéf Jaroslav Tvrdík, že dostal na Silvestra nepříjemnou společnost. Test na covid-19 u něho vyzněl pozitivně, což se pochopitelně dotklo i jeho nejbližších, mimo jiné dcery, která je už několik týdnů partnerkou brankáře Ondřeje Koláře. I on musel do karantény.

"Pětatřicátý (test) bohužel vzhledem k příznakům očekávaně pozitivní," konstatoval Tvrdík na Twitteru s tím, že třicet čtyři testů v průběhu roku absolvoval a právě pětatřicátý  dopadl pozitivně. Nemoc u něj probíhá s blíže neurčenými symptomy.

V hráčském kádru Slavie už chybí Ondřej Karafiát, který bude na jaře hostovat v Liberci, odkud do Edenu přišel. Ani Patrik Hellebrand se z hostování ve Slovácku do mistrovského týmu nevrátí. Pod Ještědem měli sice o jeho hostování rovněž zájem, ale on dal nakonec přednost Opavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Taras Kačaraba ze Slovanu Liberec přichází do Edenu na hostování.

Naopak novou akvizicí je pětadvacetiletý ukrajinský legionář Taras Kačaraba, který přichází z Liberce na hostování s opcí. Za případný přestup pětadvacetiletého obránce, který patřil na podzim k základním stavebním kamenům Hoftychova celku, by podle kuloárních informací měla Slavia v létě zaplatit dvacet milionů. V Edenu jeho příchod sice ještě oficiálně neoznámili, liberecký kouč Hoftych ho však potvrdil.

Společně s Kačarabou zamířili z libereckého hostování zpátky do Edenu i útočník Júsuf Hilál se záložníky Jakubem Hromadou a Michalem Beranem. Z hostování v Českých Budějovicích se vrací i nizozemský legionář Van Buren.

„Jarní program bude hodně nabitý a náročný, a i proto chceme mít v porovnání s podzimem poněkud širší kádr," připomínal trenér Jindřich Trpišovský cíle Slavie v nejvyšší domácí soutěži, tuzemském poháru i Evropské lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Pardubic Marek Boháč.

V Edenu řeší i situaci kolem gólmanů. Z hostování v Mladé Boleslavi se vrací devatenáctiletý Jakub Markovic, opačným směrem míří Jan Stejskal. Do Slavie by měl podle zatím nepotvrzených informací přijít dvaatřicetiletý pardubický brankář Marek Boháč, který by měl plnit roli dvojky a krýt záda Kolářovi, zatímco Markovič by měl působit v dresu ligového nováčka.

Reklama