Hlavní obsah

Cukr neslibuje, hlavně dril. Sparta chce být nejlepší, což platí i pro fyzičku, avizuje Priske

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hráči budou jeho koncept nejspíš často kousat ve velkých bolestech. Alespoň první otevřený trénink letní přípravy jasně ukázal maximální náročnost. Mnozí kritici minulých pořádků však zvolají: Konečně! Konečně budou fotbalisté pražské Sparty trénovaní tak, aby byli na hřišti schopní plnit nároky v maximálním tempu. Nový dánský kouč Brian Priske začal rychle sbírat a analyzovat cenná data, na která je expert.

Před odjezdem na soustředění trochu zúžíme kádr, avizuje trenér Sparty Brian PriskeVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jak avizoval, složil realizační tým namíchaný z českých a dánských odborníků. Během tréninku nechává vyniknout všechny své asistenty, hlavní kouč Sparty především všechno bedlivě pozoruje.

„Jsem šťastný, že jsme konečně na hřišti. Pro hráče i trenéry je to nejlepší místo. Poslední dny jsme hodně analyzovali tým, hráče máme nastudované ze spousty videí. Nejprve jsme hráče testovali na fakultě, pak na začátku tréninku absolvovali běžecké testy. Co se týče fyzické kapacity hráčů, máme aktuálně dostatek dat, s kterými budeme pracovat," mne si Brian Priske ruce.

Bude Jan Mejdr po příchodu do Sparty pokračovat v kariéře youtubera?Video: Sport.cz

Jestliže na české scéně je nezdolnou kondicí vyhlášená především Trpišovského Slavia, její rival se jí hodlá pod dánskou taktovkou vyrovnat.

„Na fyzičku a intenzitu se budeme nejen během přípravy, ale i pak v sezoně hodně ohlížet. Od Sparty se žádá, chceme přece být nejlepší, což platí i pro fyzickou přípravu. Budeme po hráčích chtít, aby pracovali ve vysoké intenzitě, nejen při zápasech, ale i v tréninku," zdůrazňuje pětačtyřicetiletý Dán zcela nekompromisně.

„Z toho, co jsem na tréninku viděl, mám dobrý pocit. Viděl jsem technicky dobře vybavené hráče s dobrou mentalitou. Tedy přesně to, co nový trenér vždycky rád vidí," dodává vlídně.

Při prvním tréninku dostali fotbalisté Sparty od nových trenérů pořádně zabratVideo: Sport.cz

Start mu zkomplikovaly reprezentační srazy. Mužstvo tak rozjíždí přípravu ve dvou vlnách.

„Reprezentanti od nás dostali desetidenní volno, které si zaslouží a potřebují ho. Celou sezonu tvrdě pracovali a teď je zničily čtyři zápasy během deseti dnů. Věřím, že se vrátí odpočatí a plní energie," doufá Priske.

Také s ohledem na počáteční absenci internacionálů se prvních deset dnů přípravy nezaměří na taktické věci, ale především na fyzičku.

Brian Priske zapadá do stylu, kterým chceme hrát, říká o novém kouči Tomáš RosickýVideo: Sport.cz

„Před odjezdem do Rakouska trochu zúžíme kádr. Na červencovém soustředění se zaměříme na defenzivní a ofenzivní činnosti. Čekají nás tam tři kvalitní přípravné zápasy, po kterých budeme, věřím, dobře připraveni na první zápas druhého předkola Konferenční ligy."

V něm Sparta narazí na norský Viking ze Stavangeru.

„Norská liga je v plném proudu. Dává nám to možnost se na Viking připravit na základě soutěžních zápasů. Uvidíme, jestli to pro nás bude výhoda nebo ne," přemítá dánský kouč.

„Určitě chvilku potrvá, než si hráči zvyknou na styl, kterým chceme hrát, ale na první zápas v Evropě už musíme být připravení," uvědomuje si Priske.

Reklama

Související témata: