Hlavní obsah

Delegace v kabině a naháč Kuchta na stole. Kluci vůbec netušili, že se Spartou jednám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nic ještě není hotovo, každá motivace ve finální fázi sezony je však samozřejmě vítaná. Fotbalová Sparta výhrou v derby nad Slavií zvýšila v čele tabulky náskok před rivalem na pět bodů, navrch ještě oznámila, že kanonýr Jan Kuchta se po hostování z Lokomotivu Moskva stává kmenovým hráčem Sparty. Letenský klub zveřejnil video, v němž sportovní ředitel Tomáš Rosický oznamuje důležitou zprávu v kabině. „Oficiální představení po vyhraném derby hřálo,“ culí se Kuchta v rozhovoru pro klubovou televizi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta ze Sparty Praha se raduje.

Článek

Tři kola před koncem získali exkluzivní pětibodový náskok. Aby křepčení v kabině nebylo málo, přidalo se angažování klíčového útočníka nastálo. Když Tomáš Rosický zprávu mužstvu oznámil, vyskočil polosvlečený Jan Kuchta na stůl a rej v šatně se znovu rozproudil.

„Kluci v kabině vůbec netušili, že se Spartou jednám a že je nějaká šance, že bychom se domluvili. Bylo to pro ně milé překvapení a cítil jsem z nich, že jsou šťastní, že tu nějaký čas budu a že jim pomůžu," líčí reprezentační útočník, který na Letné podepsal víceletou smlouvu.

Pro Priskeho tým je nenahraditelný, proto se musela Sparta plácnout přes kapsu. Předpokládá se, že Kuchtovo hostování ji vyšlo na zhruba 25 milionů korun. Teď by se celková částka mohla pohybovat na hranici investice, jakou vynaložil Lokomotiv při koupi Kuchty ze Slavie, tedy přibližně 100 milionů korun.

„Nebylo to jednoduché. S ohledem na situaci v Rusku by byl nějaký další transfer velmi složitý. Ale hlavně, ve Spartě jsme teď něco rozjeli. Věřím, že všichni dokážeme, co máme na dosah," poukazuje na vysněný titul po devíti dlouhých letech.

„Byl to hnací motor. Nějakou roli sehrála také předkola evropských soutěží," myslí Kuchta i na pohárovou Evropu.

Ne všechny zprávy jsou ovšem příznivé. Ve středu ráno zasáhla Spartu jedna velmi smutná. Ve věku 83 let zemřel její dlouholetý archivář a velký sparťan Václav Boreček.

O archivy Sparty se staral už od roku 1989, neoficiálně s tím ale začal mnohem dříve. Před čtyřmi roky v Břevnovském klášteře převzal Cenu Václava Jíry. Uděluje se osobnostem, které se významně zasloužily o rozvoj českého fotbalu. A ocenění si velmi vážil.

„Je to samozřejmě velká čest. Když si tak procházím vzpomínky, asi nikdy jsem nebyl za svou práci takhle veřejně oceněný nebo pochválený. Opravdu obrovská pocta," cituje Václava Borečka klubový web.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.