Hlavní obsah

Derby pražských S se hraje 21. září na Letné, Plzeň přivítá mistrovskou Slavii ve 14. kole

Aktualizováno

Nový ročník nejvyšší fotbalové soutěže začne úvodním kolem 13.7. Mistrovská Slavia začíná ve Zlíně, Sparta hostí Slovácko, Plzeň Olomouc, nováček z Č. Budějovic přivítá Opavu. Derby pražských S je na programu v 10.kole 21. září na Letné, duel Plzně se Slavií ve 14. kole 26. října. Poslední kolo základní části ligy je na programu 25. dubna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Derby pražských S je na programu v desátém ligovém kole.

Článek

Ze zasedání Ligového grémia, kterého se v Praze zúčastnili zástupci profesionálních klubů první a druhé ligy, si účastníci nejvyšší soutěže odnesli čísla, podle nichž se určoval jízdní řád ligy.

Nasazení ligových celků: 1. Sparta, 2. České Budějovice, 3, Jablonec, 4. Příbram, 5. Mladá Boleslav, 6. Ostrava, 7. Plzeň, 8. Zlín, 9. Slavia, 10. Olomouc, 11. Liberec, 12. Karviná, 13. Teplice, 14. Bohemians, 15. Opava, 16. Slovácko.

Znamená to, že v prvním kole se 13. července utká Sparta se Slováckem, Zlín se Slavií, Plzeň s Olomoucí, Ml. Boleslav s Karvinou, Ostrava s Libercem, Příbram s Teplicemi, Jablonec s Bohemians a České Budějovice s Opavou.

Mistrovská Slavia vykročí za obhajobou titulu hned dvěma zápasy na soupeřových hřištích. Nejdřív jede do Zlína, ve druhém kole se představí v Teplicích a teprve až ve třetím přivítá doma Olomouc.

„Slavia o to sama požádala, neboť v Edenu se v době, kdy startuje liga, koná hudební koncert," vysvětlil ředitel Ligové fotbalové asociace Tomáš Bárta.

Na podzim bude mít liga na programu celkem dvacet kol, tedy o jedno víc než v uplynulém ročníku. Závěrečné dějství v tomto roce přijde na řadu 14. prosince.

Jarní start nejvyšší soutěže je naplánován na 15. února 2019.

„Měli jsme připraveny dvě varianty, kluby si odhlasovaly tuto," potvrdil Bárta, že rozhodnutí bylo čistě na zástupcích nejvyšší soutěže.

Po základní části čítající třicet kol bude liga pochopitelně opět pokračovat nadstavbou, jejíž formát se v porovnání s uplynulou sezonou nemění.

„Detailním způsobem jsme nadstavbu ještě neřešili, ale nevylučuji, že k drobným úpravám může dojít," přiznal šéf LFA Dušan Svoboda, že třeba konfrontace vedoucí Slavie s Plzní hned ve druhém dějství finálové skupiny o titul nebyla právě šťastným řešením. „Stejným problémem je ale třeba i termín vloženého kola nadstavby, na kterým se budeme rovněž zamýšlet.

Zároveň potvrdil, že v každém ligovém kole bude na průběh čtyř zápasů dohlížet videosystém VAR. „Bude pochopitelně kopírovat televizní přenosy, protože z každého kola se budou vysílat čtyři utkání."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.