Hlavní obsah

Derby s atrakcí, zlatý chlapec se vrací do Edenu. Taky Sparta zlákala bývalého hráče

Aktualizováno

Představování nominovaných pokračuje. Virtuální derby pražských „S“ se blíží. Fanoušci si kupují vstupenky a nesmiřitelní rivalové doufají, že překonají historicky nejvyšší návštěvu 50 105 diváků na derby v roce 1965. Výtěžek poputuje zdravotním sestřičkám. Derby nebude jen symbolické, 10. května dojde na zápasy ve FIFA 20. Známi byli již čtyři aktéři esportové bitvy, dnes se přidávají další.

Foto: Sport.cz

Sešívaní jdou najisto... Alex Král se v kabině Spartaku pyšní osobní kartou pro videohru FIFA 20.

Článek

Kategorie hráčů z aktuálních soupisek patří mladíkům. Sparta po bok Adama Hložka staví Adama Karabce. Slavia zase avizuje, že Lukáše Provoda doplní v turnaji Petar Musa.

A teď várka bývalých hráčů. Sešívaní po několika měsících berou zpátky Alexe Krále ze Spartaku Moskva a Letenští zase Jiřího Kladrubského z Dynama České Budějovice.

Král se stal vpravdě zlatým hochem a jedním ze symbolů strmého vzestupu Slavie. Z Teplic se vracel spíš jako perspektiva pro sezony příští, takřka okamžitě si však vybojoval místo v základní sestavě. Získal double a jakmile přispěl k postupu do Ligy mistrů, za vskutku královský peníz ho vedení uvolnilo do Ruska.

FIFA nepatří k hrám, kterým se věnuje nejčastěji, věří však, že spoluhráčům pomůže. „Upřímně ji nehraju skoro vůbec. Hrál jsem ji více před pár lety. Pevně ale věřím, že ve mně něco zůstalo a všechno jsem nezapomněl. Jsem především rád, že se zapojím do charitativního projektu, uvidím se s bývalými spoluhráči i protihráči. Věřím, že derby bude fajn a už se moc těším," líčí Král na klubovém webu.

Častěji hraje NHL nebo střílečky

Také Kladrubský je šampion, titul se Spartou získal přesně před deseti lety a ve stejný rok přidal ještě triumf v premiérovém ročníku Českého Superpoháru. Jednou si sáhl i na domácí pohár. Ačkoliv jako obránce či záložník vynikal především důrazem, často mu připadla také role exekutora důležitých penalt.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jiří Kladrubský ještě v rudém dresu...

Ani současný hráč Dynama není na FIFA 20 esportový přeborník. "Moc ji nehraju, trochu mě k tomu přivedl bratranec a švagr, ale častěji hraju spíš NHL nebo střílečky," usmívá se Kladrubský.

Ruská liga je podobně jako většina evropských pozastavena. „Karanténu trávím v České republice, dostal jsem od Spartaku měsíc volno. Samozřejmě trénuji, protože ještě není úplně znám osud ligy. Nevíme, jestli se bude rušit, nebo obnovovat. Je potřeba se neustále udržovat, proto trénuji každý den, někdy i dvoufázově. Jinak hraju na Playstationu. Není to nic speciálního. Každý den trénink a odpočinek doma," usmívá se Král.

Jeho soupeř se po letech vrací do derby proti Slavii. "Určitě se těším. Sice v jiné formě než normálně, ale rozhodně to vyhlížím s velkými očekáváními. Doufám, že vyhraju, byť nejsem žádný velký hráč FIFA. Tuhle nabídku jsem si nemohl nechat ujít," ujišťuje Kladrubský.

Reklama