Hlavní obsah

Dílo zkázy sparťanských Hooligans napáchané po derby z Edenu mizí

Hotové dílo zkázy, které po sobě tvrdé jádro sparťanských Hooligans ve vršovickém Edenu v neděli v noci zanechalo. Podpálené sedačky v jejich sektoru. Zdemolované toalety na slávistickém stadionu, kde by snad ani tornádo nezanechalo větší spoušť. A to všechno jen proto, že Sparta ligové derby prohrála. Nebo právě proto.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci Sparty během derby.

Článek

A kdyby jen to, letenští Hooligans se svým geroickým počinem pochlubili na Instagramu, aby nejen fotbalový národ viděl, co všechno jsou schopni napáchat.

Na tribuně si někteří z nich pořizovali dokonce selfíčka u hořících sedaček.

„Toho, kdo to podpálil, už bych nikdy nepustil na fotbalový stadion," opřela se do rádoby příznivců svého klubu v pořadu Tiki taka sparťanská legenda Václav Němeček.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Správce3 (@hooligans_cz)

Totéž ale samozřejmě platí pro vandaly ničící sociální zařízení a zanechávající po sobě zkázu a spoušť.

„Společně s pojišťovnou škody ještě vyčíslujeme," nedokázal zatím vedoucí marketinku a PR pražské Slavie Michal Býček odhadnout, nakolik oprava totálně poničených toalet přijde.

V Edenu se na ní pracovalo a pracuje, protože už ve čtvrtek čeká českého mistra na domácím stadionu první díl osmifinále Konferenční ligy s rakouským Lincem. A znovu před plnými ochozy stejně jako při derby, protože covidová opatření pominula.

„Na zápas s Lincem bude všechno v pořádku, opravy stihneme," ujišťuje Býček že následky řádění Hooligans stačí Slavia opravit a vše uvést do původního stavu.

Další pokračování nedělního derby se pak bude odehrávat před disciplinární komisí, která určitě nenechá bez povšimnutí řádění sparťanských fanoušků násobené skandováním „Jude, Slavia", stejně jako krajně neempatický transparent na severní tribuně patřící pro změnu slávistickým fanouškům.

Reklama

Související témata: