Hlavní obsah

Ostrava - Slavia 2:2Divočina v závěru, mistr přišel o výhru v sedmé minutě nastavení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Stanciu 0 : 1
17. Svozil 1 : 1
90. Masopust 1 : 2
90. Stronati 2 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté vedoucí Slavie remizovali v 29. kole nejvyšší soutěže v Ostravě 2:2 a kolo před koncem základní části vedou tabulku už jen o šest bodů před druhou Plzní. Obhájce titulu ve Vítkovicích dvakrát vedl, nejprve po brance Nicolae Stanciua a poté díky zásahu Lukáše Masopusta v nastavení, ale Baníku se vždy podařilo srovnat. Na 1:1 upravil v první půli Jaroslav Svozil a v sedmé minutě nastaveného času stanovil konečný výsledek Patrizio Stronati.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Baníku se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Slavia nastoupila s několika změnami, jen na lavičce začali Tecl a Masopust, ale hosté na vedoucí gól nečekali dlouho. Zahřmělo prakticky z první příležitosti, když se ve 14. minutě přes ostravskou zeď přesně k tyči trefil z přímého kopu Stanciu.

Z náskoku se ale Pražané dlouho neradovali. Také Ostrava využila první šanci - rohový kop propadl až na zadní tyč na neobsazeného Svozila, který razantně prostřelil Koláře. Slávistický brankář inkasoval po 386 minutách a v lize dostal gól poprvé od březnového derby se Spartou.

Mistr měl poté sice více ze hry, ale soupeřova pětičlenná obrana bezchybně vykrývala prostor. Slavia se k dalšímu ohrožení Laštůvky nedostávala, až v 41. minutě hosté po další Stanciuově bombě reklamovali ruku domácího hráče ve vápně, ale rozhodčí po konzultaci s videem přestupek neodhalili.

Do hry šli Masopust a Tecl

O přestávce Pražané sáhli k dvěma změnám a do hry šli Tecl s Masopustem. Slavii se ale územní převahu nadále nedařilo dotáhnout až do finální fáze, přesto se dostala znovu do vedení. Ostrava v 86. minutě přišla po druhé žluté kartě o vyloučeného Jiráska a početní výhodu ve čtvrté minutě nastavení využil povedenou ranou Masopust.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Patrik Hellebrand ze Slavie a Milan Jirásek z Ostravy.

Jenže červenou kartu poté dostal i hostující útočník Tecl a Ostrava dokázala srovnat. Z poslední akce zápasu po rohu vyskočil na malém vápně Stronati a hlavou skóroval. Pražané tak podruhé za sebou jen remizovali.

29. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Slavia Praha 2:2 (1:1)
Branky: 17. Svozil, 90.+7 Stronati - 14. Stanciu, 90.+4 Masopust. Rozhodčí: Berka - Novák, Váňa - Proske (video). ŽK: Stronati, Procházka, Potočný, Jánoš, Kaloč, Jirásek, Fleišman - Tecl, Zima, Jusuf. ČK: 87. Jirásek - 90.+5 Tecl.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Procházka, Svozil, Stronati, Holzer - Potočný (85. Baroš), Jánoš (69. Kaloč), Jirásek, Kuzmanovič (69. Hrubý, 84. Fleišman) - Smola (63. Reiter). Trenér: Kozel.
Slavia: Kolář - Coufal (89. Jusuf), Kúdela, Zima, Bořil - Ševčík, Traoré (80. Holeš) - Hellebrand (46. Masopust), Stanciu (90.+5 Frydrych), Provod - Musa (46. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Reklama