Hlavní obsah

Dlouholetý kapitán Budějovic Horejš ukončil profesionální kariéru

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Dlouholetý kapitán českobudějovických fotbalistů David Horejš ukončil ve 34 letech profesionální kariéru. Stoper, který v Dynamu odehrál dvanáct sezon, však bude v jihočeském klubu dál pokračovat a bude pracovat ve Sportovním centru mládeže na Složišti.

Foto: David Veis, ČTK

Teplický útočník Aidin Mahmutovič (vlevo) a kapitán Českých Budějovic David Horejš.

Článek

"Všichni si nesmírně vážíme toho, co David pro náš klub vykonal. Dlouhá léta byl nedílnou součástí A-týmu a jsme rádi, že naše spolupráce může pokračovat i po skončení jeho profesionální kariéry," řekl pro klubový web generální manažer Dynama Jiří Kotrba. Horejš na Složišti vypomáhal už na podzim, nyní bude v centru pracovat na plný úvazek.

Čtyřiatřicetiletý zadák začal s fotbalem v Prachaticích, ligu si zahrál poprvé na konci roku 1999. Od roku 2001 patřil k základním kamenům českobudějovické sestavy, zažil i dva sestupy do druhé ligy. Po druhém z nich odešel na hostování do Brna, po svém návratu do Dynama převzal kapitánskou pásku, kterou nosil až do konce kariéry. Celkem odehrál v lize 209 zápasů a dal devět branek.

Naposledy nastoupil v nejvyšší soutěži za České Budějovice v závěrečném podzimním kole této sezony proti Dukle Praha. S týmem začal zimní přípravu, zasáhl i do dvou utkání Tipsport ligy, ale v jarní části už za Dynamo nenastoupí.

Jihočeši dnes v rámci zimní přípravy poprvé zúžili kádr. Vedení klubu se nakonec rozhodlo, že neangažuje ani jednoho ze dvou testovaných útočníků. Makedonec Riste Naumov ani Richard Veverka si tak za Dynamo v jarní části nezahrají.

"Je pravda, že přestože je Naumov po dlouhodobém zranění, v tréninku i zápasech se jevil dobře. Jenže se jedná o typově velmi podobného hráče, jakým je Zdeněk Ondrášek, a v současné chvíli je víceméně jasné, že by více prostoru na hřišti dostával právě Ondrášek," řekl trenér František Cipro. "Naumov potřebuje hlavně hrát, pokud se chce dostat do bývalé formy, a proto jsme se rozhodli, že ho neangažujeme," dodal.

Reklama

Související témata: