Hlavní obsah

Do Karviné se po více než třech letech vrací trenér Jozef Weber

Týden trvalo hledání nového trenéra Karviné. Nástupcem odvolaného Juraje Jarábka se stane Jozef Weber, který se vrací na velmi známá místa. Na ligovou lavičku MFK Karviná usedne po třech letech a čtyřech měsících. U týmu už nebudou pokračovat oba dosavadní asistenti Petr Mašlej a Marek Bielan. Ostatní členové realizačního týmu zůstávají. Jméno nového asistenta Jozefa Webera je prozatím v jednání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jozef Weber se vrací do Karviné

Článek

„Angažování Jozefa Webera bylo naší prioritou. Jožka naše prostředí moc dobře zná a jsme moc rádi, že jsme se domluvili. Mám opravdu radost, že jej můžu znovu přivítat v našem klubu," prohlásil sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Weber přišel do tehdy druholigové Karviné v červnu 2014 a nesmazatelně se zapsal do historických kronik klubu. Klub pod jeho vedením poprvé v historii postoupil v sezoně 2015/2016 do české nejvyšší soutěže a v premiérovém ročníku vybojoval desáté místo.

Na lavičce slezského klubu odkoučoval Weber dohromady 101 mistrovských utkání, ve kterých si připsal 40 vítězství, 27 remíz a 34 porážek.

Tři roky v Boleslavi

Naposledy působil takřka tři roky v Mladé Boleslavi, tam ale předčasně skončil na začátku prosince 2020. Z aktuálního kádru si trenéra Webera pamatují ze společného působení ve slezském klubu pamatují záložníci Marek Janečka a Vojtěch Smrž a také brankář Jiří Ciupa. V Mladé Boleslavi ve 50letý rodák ze slovenské Bytče krajního obránce Róberta Mazáně.

Úvodní trénink pod novým koučem čeká fotbalisty Karviné ve středu odpoledne, obnovená zápasová premiéra čeká oblíbence karvinských fanoušků po reprezentační přestávce v neděli 4. dubna ve Zlíně. Pro Webera to bude 102. mistrovský zápas na lavičce MFK Karviná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jozef Weber se vrací do Karviné

Jozef Weber začal hráčskou kariéru v Žilině. Štěstí zkoušel rovněž ve Spartě, první ligu hrál v Chebu, ale výrazněji se prosadil až při angažmá v Drnovicích. Odtud v roce 1999 přestoupil do Jablonce.

Oporou týmu ze severu Čech byl dlouhých osm let. Profesionální kariéru ukončil ofenzivní záložník v létě 2007. S pražskou Spartou získal dva mistrovské tituly. Celkově v lize odehrál 408 zápasů a vstřelil 25 branek.

V nejvyšší české soutěži vedl jako hlavní trenér tři kluby – Bohemians Praha 1905, MFK Karviná a Mladou Boleslav. V pozici hlavního trenéra má na svém kontě dosud 165 odkoučovaných zápasů.

Reklama

Související témata: