Hlavní obsah

Dočkal byl u všeho, trefil se po osmi měsících. Sparta už nemá kam couvnout

Praha

Tři góly vstřelené, jeden inkasovaný. A u všech byl letenský kapitán. Bořek Dočkal stihl po zranění v týdnu jen jeden trénink, ligový duel s Baníkem dokončil značně vyčerpaný. Jeho nasazení se však fotbalové Spartě vyplatilo, po výhře 3:1 si uchovala naději na druhé místo v ligové tabulce. „Pro nás strašně důležité vítězství, protože teď už musíme vyhrát všechno. Žádné klopýtnutí si dovolit nesmíme,“ zdůrazňuje kapitán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek, David Moberg Karlsson a Bořek Dočkal ze Sparty Praha oslavují vedoucí gól během utkání s Baníkem Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Byl u všeho. Jeho střílený centr srazil gólman Laštůvka před Karlssona, který otevřel skóre. Naopak on sám pak tečoval míč na nohu vyrovnávajícího Buchty. Bořek Dočkal stačil vrátit Spartě vedení a nahrát Hložkovi na gólovou pojistku.

Středeční pohárové derby se Slavií kapitán kvůli svalovému zranění vynechal, proti Baníku už vyrukoval na hřiště.

„Když se cítím, že jsem zápas schopný zvládnout, tak neumím říct, že nepůjdu. Na druhou stranu, kdybychom měli ještě deset dalších zápasů a měl bych nějaký čas na doléčení, tak bych možná ještě chtěl počkat. Já jsem ale věřil, že nastoupit budu moct, i když před týdnem prognóza moc příznivá nebyla," líčí v rozhovoru pro klubovou televizi.

Měl velké štěstí, vítězný gól mohl vstřelit jen díky tragikomické srážce ostravských stoperů Pokorného se Stronatim. „Naštěstí se kluci neodmluvili a balon mezi nimi projel, jinak bych se k němu nedostal," usmívá se.

Cesta k brance a lobu přes gólmana Laštůvku byla volná. V lize se trefil po dlouhých osmi měsících.

„Mockrát v kariéře jsem na brankáře sám nešel, ale když už se to povede, tak ho většinou přehazuji. Takže asi automaticky moje první myšlenka, kterou v takové situaci mám. Už jak jsem balon zvedal přes něj, tak jsem věřil, že bude gól. A navíc to bylo s faulem, takže i kdyby míč někdo doběhl, tak by byla penalta," popisuje Dočkal.

Sparta ztrácí tři body na druhý Jablonec, středeční odložený duel s Plzní má k dobru. Hráči si uvědomují, že pokud chtějí do kvalifikace Ligy mistrů, nesmějí už ztratit ani bod.

„Byli jsme bojovně naladění, víme, že už není kam couvnout. Situace by nás neměla nějak srážet a znervózňovat. Ve Spartě je tlak pořád, tohle není nic zvláštního. Jsme odhodlaní vše zvládnout, jiná cesta není. I když to ještě bude náročné," ujišťuje Dočkal.

Reklama