Hlavní obsah

Dočkal hned v premiéře nahradil šestinu Kangových gólů. Na hattrick nemyslel

Brno

Čtyři góly do poločasu. Fotbalisté pražské Sparty udeřili na brněnského nováčka zhurta a rychle zlomili elán Zbrojovky. Dvakrát se trefil záložník Bořek Dočkal. „Na hattrick jsem nemyslel, ale byl bych za něj samozřejmě rád,“ usmívá se kapitán týmu po vítězství 4:1 na soupeřově hřišti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gól! Kapitán Sparty Bořek Dočkal se raduje z jedné ze svých tref v Brně.

Článek
Fotogalerie

Jedni odchodu sebestředného Afričana litují, jiní ne. Před Spartou každopádně vyvstal jasný úkol nahradit dvanáct vstřelených gólů Guélora Kangy z minulé sezony.

„Budu stručný: Spartě chybět nebude! Bořek Dočkal bude mít stejná čísla, jako měl Kanga," řekl Blesku ještě do nedávna spoluhráč obou borců Václav Kadlec.

Dočkal začal jeho prognózu plnit záhy. Hned v prvním kole nové sezony skóroval dvakrát, což je šestina Kangových gólů z minulého ročníku.

„Hattrick jsem neřešil. Dva góly jsou fajn, v přípravných zápasech jsem se moc netrefoval. Teď to tak vyšlo, vyřešili jsme dobře rychlé přechody," pochvaluje si Dočkal v rozhovoru pro klubovou televizi.

Plánují bodovou šňůru

V minulé sezoně Sparta prohrála jak podzimní, tak jarní premiéru.

„V šatně padla zmínka týden před prvním zápasem. Musíme zvládnout začátek, los je takový, že chceme bodovou šňůru. Není žádný objektivní důvod úvod sezony nezvládnout," souhlasí Dočkal, že los byl k jeho týmu pro první kola milosrdný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Lukáš Juliš, Bořek Dočkal a Matěj Hanousek oslavují gól na 2:0 během utkání v Brně.

„V Brně jsme dobře začali a byli hrozně efektivní. Využili jsme první tři příležitosti. Hráli jsme tak, jak jsme potřebovali, měli dost prostoru po zisku míče, abychom chodili do brejků. Druhá půle už nebyla taková, nehráli jsme na riziko a nebyli tolik nebezpeční," hodnotí muž, který po sobotě vede tabulku střelců.

Spartě pomohlo nové rozestavení se třemi stopery a dvěma útočníky. „Může být. Při tomhle schématu musí soupeř jinak reagovat. V úvodu zápasu jsme z toho těžili, Brno nevědělo přesně, jak přebírat. Hráli jsme v prostorech, odkud je to pro soupeře nebezpečné."

Pražané na druhou stranu Zbrojovce otevírali možnosti k rychlým výpadům. „Možná by pro nás ve čtyřce vzadu druhá půle byla jednodušší. Na druhou stranu jsem pořád cítil, že máme utkání pod kontrolou," líčí Dočkal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články