Hlavní obsah

Ďuriš a Krmenčík jsou na marodce, Plzeň si proto z Domažlic bere Fořta

Plzeň
Aktualizováno

Kanonýr Ďuriš je na marodce, přibyl k němu i Krmenčík. Fotbalisté Plzně proto přivítali staronovou posilu v podobě Pavla Fořta, který působil v třetiligových Domažlicích. Dvaatřicetiletý útočník se zkušenostmi z Francie, Belgie nebo Německa bude na západě Čech hostovat do konce aktuální sezóny. Zkušený forvard v barvách Viktorie nastupoval už v letech 1997–2003.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Fořt (vpravo) v barvách Slovanu Bratislava v souboji se sparťanem Tomášem Ujfalušim.

Článek

Odpadá jim jeden útočník za druhým. Proto musela Viktoria reagovat.

„Situace v útoku je pro nás po pohárovém zápase v Mladé Boleslavi nepříjemná. Po nedávném zranění Michala Ďuriše, které, jak věříme, nebude mít dlouhodobý charakter, musel být v Mladé Boleslavi kvůli poranění ramene střídán také Michael Krmenčík. Podle prvních zpráv si jeho rekonvalescence vyžádá několik týdnů, proto jsme se rozhodli pro angažování Pavla Fořta," vysvětluje doplnění kádru generální manažer Adolf Šádek.

„Pavel nám může pomoci svými zkušenostmi. O jeho působení v Domažlicích máme podrobné informace, a ačkoliv se musí popasovat s návratem na prvoligovou scénu, může být pro Viktorii v určitých fázích zápasů přínosem," dodává Šádek. Zároveň se s áčkem začal připravovat také útočník juniorky Daniel Černý.

Není to příběh pro noviny...

Zkušený Fořt v nejvyšší soutěži působil naposledy loni na jaře v Příbrami, odkud odešel do třetiligových Domažlic.

„O nabídce jsem vůbec nemusel přemýšlet. První kontakt jsem měl s Pavlem Horváthem, ve středu jsem se již s klukama zapojil do tréninku. Nebudu lhát, že skok z třetí ligy do plného tréninku vedoucího mužstva nejvyšší soutěže je do jisté míry bolavý, ale fotbal jsem hrát nezapomněl," líčí rychlý spád událostí.

"Čeká mě v nejbližších dnech hodně práce, abych mohl být Viktorce okamžitě platný. Nepředpokládám, že bych nastupoval od počátečních minut a byl tahounem takto kvalitního týmu, ale věřím, že v určitých momentech budu umět pomoct. V Plzni jsem vyrostl a v nelehké situaci chci klubu maximálně pomoct. Není to o mém comebacku do velkého fotbalu, není to příběh pro noviny," avizuje Pavel Fořt.

Reklama

Související témata: