Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 4:1Dva Proskeho verdikty ovlivnily zápas i výsledek. Plzeň nakonec jasně porazila Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Baluta 0 : 1
22. Procházka 1 : 1
44. Hořava 2 : 1
52. Krmenčík 3 : 1
90. Hloušek 4 : 1
Záznam online reportáže

Dva verdikty sudího Proskeho během jediné minuty ovlivnily zápas Plzně s Libercem a samo sebou i jeho výsledek. Nejdřív totiž nemínil potrestat evidentní faul domácího Hubníka druhou žlutou kartou a tudíž vyloučením, vzápětí ukázal v rychlém sledu žlutou a červenou hostujícímu Balutovi. Viktoria tak hrála od 30. minuty v početní převaze, které v duelu 16. ligového kola pochopitelně využila k bezproblémové výhře.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně oslavují gól proti Liberci.

Článek

Co víc si ještě mohl plzeňský kanonýr Krmenčík přát? Už po pár desítkách vteřin běžel úplně sám na libereckého gólmana, ale v tisíciprocentní šanci přesto selhal. Ngyuen jeho úmysl vystihl a střelu vyrazil, a protože vzápětí rozhodčí Proske po konzultaci s videosudím domácím hráčům zvěstoval, že za Řezníkův pád na hranici šestnáctky penaltu rozhodně nenařídí, došla stará fotbalová pravda znovu naplnění.

Na druhé straně totiž skončila hned první přímá liberecká střela na bránu domácí Viktorie v síti. Střela Baluty z trestného kopu se ve zdi otřela o nešťastníka Kayambu a brankář Hruška se natahoval po míči marně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu proti Liberci. Zleva Lukáš Kalvach, Radim Řezník, Roman Hubník, autor branky Roman Procházka a David Limberský.

Domácí ovšem odpověděli promptně. Rovněž ze standardní situace, také s přispěním teče bránícího valu Severočechů. Ve zdi se Procházkova střela odrazila a Nguyen neměl nárok.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Alexandru Baluta z Liberce (v pozadí), fauluje Joela Kayambu z Plzně. Za zákrok dostal červenou kartu. Přihlíží liberecký Kamso Mara.

Po jedenácti minutách tak bylo skóre srovnané, zato poměr sil se na trávníku záhy změnil. Sudí nejprve velkoryse přehlédl Hubníkův faul na unikajícího Malinského, což se hostům ani trochu nelíbilo. Zvlášť, když domácí kapitán si už předtím vysloužil žlutou kartu.

Hlavně střelec gólu Baluta měl námitky, na což záhy doplatil. Nejdřív dostal žlutou kartu za řečnění a o minutu později červenou za faul na Kayambu. Pro lavičku Severočechů trochu silná káva, takže žlutou kartu si vykoledoval i Hoftychův asistent Medynský.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Hořava z Plzně se raduje z gólu proti Liberci.

Na verdiktu rozhodčího to samo sebou nic nezměnilo, takže Liberec hrál od 30. minuty pouze v deseti. Plzeň měla v početní převaze pochopitelně navrch, útočila, přitiskla hosty k šestnáctce a minutu před přestávkou po Hořavově hlavičce skóre otočila.

A když prakticky hned po půli přidal Krmenčík třetí gól, zlomil tím liberecký odpor definitivně a nebylo už co řešit.

Domácí měli samozřejmě několik příležitostí, aby přidali další gól, ale ani Hloušek, ani Řezník neuspěli, a protože na druhé straně i Musa sám před Hruškou odmítl deset minut před koncem utkání zdramatizovat, bylo na Hlouškovi, aby v poslední minutě zisk tři bodů pečetil.

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 4:1 (2:1)
Branky: 22. Procházka, 44. Hořava, 52. Krmenčík, 90. Hloušek - 10. Baluta. Rozhodčí: Proske - Hock, Melichar - Orel (video). ČK: 30. Baluta (Liberec). ŽK: Hubník, Hejda - Oscar, Baluta. Diváci: 7463.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Kalvach, Procházka - Kayamba, Hořava (79. Janošek), Hloušek (90. Kovařík) - Krmenčík (89. Chorý). Trenér: Vrba.
Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Chaluš, Hybš - Oscar (58. Breite), Mara - Malinský (71. Pešek), Baluta, Potočný - Musa (84. Alibekov). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: