Hlavní obsah

Dukla - Jablonec 2:6Dvacetiminutovka proměněná ve vraždění neviňátek. Jablonec ničil Duklu už od úvodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Masopust 0 : 1
14. Doležal 0 : 2
21. Trávník (penalta) 0 : 3
54. Acosta 0 : 4
59. Djuranovič 1 : 4
65. Hovorka 1 : 5
74. Podaný 2 : 5
86. Kratochvíl 2 : 6
Záznam online reportáže

Praha

Úspěšné podzimní tažení Jablonce fotbalovou ligou pokračuje. Severočeši vyhráli i v Praze nad Duklou, takže už šest zápasů nenašli přemožitele a v tabulce se drží v elitní šestce. Na Julisce navíc demonstrovali, že na soupeřových hřištích se jim mimořádně daří. Poté, co před dvěma týdny zvítězili v Příbrami 6:0, byli tentokrát k Dukle milosrdní. Za jednadvacet minut jí sice dali tři góly, ale pak už se spokojili s kontrolováním náskoku a výhrou 6:2, po které se domácí znovu propadli na poslední příčku tabulky.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Patrik Brandner z Jablonce (vlevo) a Daniel Tetour z Dukly v souboji během ligového utkání.

Článek
Fotogalerie

Masakr je slabé slovo. V hotové vraždění neviňátek proměnil Petr Rada se svými jabloneckými svěřenci úvod duelu s Duklou. Nebral přitom zřetel, že na Julisce sám dlouhá léta hrával, natož aby se ohlížel na syna Filipa stojícího v domácí bráně.

Severočeši sfoukli během jednadvaceti minut Duklu jak svíčku a pak už mohli šetřit síly na dalekou cestu do Kazachstánu, kde je ve čtvrtek čeká další díl Evropské ligy. Otázkou je, zda s nimi do Astany poletí autor prvního gólu Masopust, který musel po ostrém skluzu Ďurici záhy střídat a odjet na vyšetření do nemocnice.

Jeho absence by byla pro Jablonec velkým handicapem, neboť právě Masopust načal zkázu Dukly a po dobu přítomnosti na hřišti ji i režíroval. Postaral se totiž o vedoucí gól poté, co Ďurica nezvládl odkop od brány a on za to ztrestal jeho i brankáře Radu.

Ďurica hořel i nadále

Ďurica měl vůbec černý den, neboť i před druhou inkasovanou brankou trestuhodně zaváhal, takže Doležal se kolem něho snadno protáhl a ve 14. minutě zvyšoval už na 2:0. A když pak sedm minut na to proměnil Trávník pokutový kop nařízený za faul na Lischku, byli domácí na ručník.

Však také nevybíravý faul Ďurici pramenil z obrovské frustrace, kterou hráči Dukly prožívali. Slovenský legionář ze všech nejvíc, a i proto si ji vybil na Masopustovi. Sudí Nenadál však k němu byl milosrdný, neboť mu ukázal jen žlutou kartu.

Od tohoto momentu už Severočeši neriskovali, nechodili do soubojů s takovým důrazem, jako v úvodu střetnutí, i střetům s domácími hráči se vyhýbali. Přesto byli dál o třídu lepší a po změně strana přidali další tři góly a střídající Chramosta navíc trefil tyč.

Dukle se po hodině hry podařilo debakl alespoň zmírnit a připravit jabloneckého brankáře Hrubého o neprůstřelnost trvající 404 minut, na poslední příčku se přesto po šestigólovém výprasku propadla.

Dukla Praha - FK Jablonec 2:6 (0:3)
Branky: 59. Djuranovič, 74. Podaný - 9. Masopust, 14. Doležal, 21. Trávník z pen., 54. Acosta, 65. Hovorka, 86. Kratochvíl. Rozhodčí: Nenadál - Dobrovolný, Kožár. ŽK: Ďurica, Ostojič, Podaný. Diváci: 1626.
Dukla: F. Rada - Miloševič, Ostojič, Ďurica, Souček - Doumbia (33. Djuranovič), Bezpalec (87. Krunert), Tetour - Douděra, Brandner (33. Schranz), Podaný. Trenér: Skuhravý.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek - Hübschman - Masopust(22. Acosta, 77. Kratochvíl), Trávník, Považanec, Jovovič - Doležal (69. Chramosta). Trenér: P. Rada.

Reklama

Související témata: