Hlavní obsah

Dvě stanice tramvají do Pardubic. A malér! Víc než bod jsme si nezasloužili, láteří Trpišovský

Ani po patnácté za sebou v lize neprohráli. Tím ovšem výčet pozitiv sobotního večera pro sešívané končí. Fotbalisté mistrovské Slavie ztratili první body v sezoně senzačně ve vršovickém azylu nováčka z Pardubic. A to ještě mohou být rádi, že uhráli aspoň plichtu 1:1. „Bod je celkově určitě málo, ale víc jsme si nezasloužili. Takže možná bod je tentokrát pro nás zlatý. Jak zápas probíhal, můžeme být za bod rádi,“ netají trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný fotbalista Slavie Vladimír Coufal během utkání 3. kola Fortuna ligy s FK Pardubice.

Článek
Fotogalerie

Čekal je paradoxně nejkratší výjezd k mimopražskému soupeři. Dvě stanice tramvají do Ďolíčku, kde kvůli nevyhovujícímu stadionu hrají domácí ligové zápasy Pardubice.

Oba týmy se v nejvyšší soutěži ještě neutkaly. A je prvotřídní senzací, že právě nováček nachystal obhájci titulu první ztrátu v sezoně. Ještě začátkem týdne byl u sázkových kanceláří na remízu kurz 9,00:1...

„Pardubice navázaly na dva zápasy z úvodu sezony a také na druholigové výkony. Jsou velice organizované a jejich výkon vedle bojovnosti, chuti a nasazení nepostrádá ani fotbalovou kvalitu. Nedonutili jsme je k chybám. Pardubice si remízu zasloužily, protože hrály velice dobře," uznává kouč Jindřich Trpišovský.

Uvěřili sami sobě

Východočeši v Ďolíčku před pauzou porazili Teplice. Superfavorita hostili v parádní atmosféře. A zaskočili ho.

„Věděli jsme, že nás čeká velmi silný soupeř. Snažili jsme se mužstvo připravit hlavně po psychické stránce, protože fotbalově jsme hráčům věřili. Potřebovali uvěřit, že můžou hrát s kýmkoliv," líčí pardubický kouč Jaroslav Novotný.

„Díky výsledku je vidět, že jsme měli pravdu, že se o tom i kluci přesvědčili, což pro nás bude dobré i do budoucí práce. Musím mužstvu poděkovat za dobrý výkon. Potěšili jsme i naše fanoušky, že jsme byli schopni takový zápas odehrát," cení si Novotný.

Během pauzy ztratili rytmus

Slavia doplatila také na nástrahy prvního zápasu následujícího po reprezentační přestávce.

„Pro každý tým, který má hodně reprezentantů, je složitý. Ztratí rytmus, nejsou se zbytkem kluků. Podobný výkon jako proti Pardubicím jsme předvedli už vícekrát po repre pauze. Chyběla nám výbušnost, rychlost i dynamika, kterou normálně máme," poukazuje Trpišovský na průvodní jevy návratu k ligovým bojům.

„Přesto si s takovým zápasem musíme poradit. Nějaké šance jsme sice měli, bylo jich ale strašně málo. O to víc mě ztráta mrzí kvůli fanouškům. Přišlo jich hodně, udělali skvělou atmosféru a fandili celý zápas. I proto je škoda, že většina hráčů předvedla takový mdlý a nekoncentrovaný výkon," kritizuje Trpišovský svůj tým.

Reklama