Hlavní obsah

Dvě stejné chyby udělá jen hloupý člověk. My je uděláme i šestkrát, štve kapitána Dukly Hanouska

Praha

Naštvání z kapitána přímo sršelo. Aby ne, když Dukla nezvládla další domácí zápas, v němž jí nepomohla ani hodinu trvající hra v početní převaze. „A to jsme měli mistra na lopatě,“ kroutil vyčítavě hlavou Marek Hanousek poté, co se devadesát minut nedělní partie na Julisce naplnilo a Plzeň se radovala z výhry a tří bodů, i když hrála hodinu jen v deseti bez vyloučeného Petržely.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Dukly Praha Marek Hanousek.

Článek

Hned první střela mířící mezi tyče Pražanů stačila obhájci titulu k vedení a nakonec i vítězství. A po standardní situaci k tomu.

„Myslel jsem, že dvě stejné chyby po sobě může udělat jen hloupý člověk. Jenže my ji uděláme popáté i pošesté," durdil se kapitán Dukly Marek Hanousek nad trestuhodným zaváháním obrany, která nechala hostujícího Hubníka prodloužit balón centrovaný z rohového kopu a vzápětí poskytla Hořavovi čas i prostor k tomu, aby skóroval.

Jediná trefa zápas rozhodla. „Je to pořád dokola ta samá písnička. Standardní situace a my z ní dostaneme gól. Nevím, jestli je to na pokuty, ale takhle nemůžeme pokračovat. Tohle už prostě nejde akceptovat," sršelo z něho naštvání a zlost.

Převaha jalová a bez šancí

„Samo sebou, že jsem rozčarovaný. Měli jsme mistra na lopatě, hodinu jsme hráli v početní převaze, bylo nás o jednoho víc, ale nic z toho. Jalová převaha po vápno soupeře a šance žádná," uznával Hanousek, že ani vyloučení Petržely jeho Dukle nepomohlo.

„Pravdou sice je, že do obranného bloku, k němuž se soupeř uchýlil, se hraje těžce. Zvláště, když si Plzeň počínala zkušeně, kouskovala hru a ve druhém poločase se už prakticky nehrálo, protože zápas byl rozdrobený. Ale i tak jsme si měli s protivníkovou defenzívou poradit a skóre otočit."

Dukla se o to sice pokoušela, jenže šlo o snažení platonické bez šancí a zakončení. „Zkoušeli jsme centrovat do šestnáctky, ale tam jsme neměli prakticky žádný míč, o střelbu zdálky jsme se nepokoušeli prakticky vůbec, největší problém je ale v tom, že nemámě v mužstvu nikoho, kdo by dovedl šance proměňovat," povzdechl se kapitán Pražanů Hanousek.

„Zklamaní jsme, ale musíme pokračovat. Vydali jsme se za úspěchy svou cestou a já ji pořád věřím," doufá, že pět šest opakujících se chyb stačilo a i na Julisce bude zase lépe.

Reklama

Související témata: