Hlavní obsah

Dynamo zahájilo i se střelcem z Boleslavi, Horejš vyhlíží další posily. Je to priorita, hlásí

České Budějovice

Po odpočinku a dovolené se opět vrhli do práce. Fotbalisté Českých Budějovic od pondělí polykají první tréninkové dávky. Přípravu na nový soutěžní ročník přitom odstartovali i s novými tvářemi; útočníkem Michalem Škodou a záložníkem Patrikem Hellebrandem.

Foto: SK Dynamo České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic v přípravě na nový soutěžní ročník.

Článek

„Měl výbornou sezonu v Mladé Boleslavi. Je to kluk, který se nám do způsobu hry hodil. Gólovej, nechá na hřišti všechno," pochvaluje si trenér David Horejš příchod 33letého střelce Škody, jenž v minulém ročníku Fortuna ligy nasázel deset branek a Dynamu má zlepšit produktivitu, s níž na jaře bojovalo.

Jihočeši si slibují také od šikovného Hellebranda, jenž bude na Střeleckém ostrově hostovat ze Slavie. „Kreativní fotbalista, který nám do hry přinese kvalitu, zanícení, bojovnost, entuziasmus, oživení... Měl obrovskej zájem sem jít, což je pro mě vždycky to podstatné. Věděl, jakým způsobem hrajeme, a moc se mu to zamlouvalo," prohlásil Horejš na adresu muže, který v jarní části nastupoval za Opavu.

Foto: SK Dynamo České Budějovice

Testovaný Emmanuel Tolno a Fortune Bassey během prvního tréninku přípravy na novou sezonu.

Vyhlíží přitom další akvizice. Vyztužit chce hlavně ofenzívu. „Tým se musí posílit, to je prostě priorita! Věřím, že přijdou hráči, které jsme si vytipovali. Pokud bychom neposílili, měli bychom obrovský problém," tvrdí Horejš. Na zkoušku dorazili z Táborska křídelník Emmanuel Tolno a brankář Šimon Pecháček. „Chceme mu dát prostor, aby ukázal svůj potenciál. Stejně jako Emmanuel dostane příležitost, aby si řekl o svou roli v týmu. Jsme rádi, že se nám podařila navázat spolupráce s Táborskem, což se dřív příliš nedařilo," připomněl 44letý kouč. Naopak v jednání je zapůjčení útočníka Davida Ledeckého do Teplic. Sedmadvacetiletý borec před dvěma lety pomohl Dynamo 18 trefami k postupu mezi elitu, loňský ročník ale promarodil a stihl odehrát jen 234 minut.

Foto: SK Dynamo České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic odstartovali přípravu na novou sozonu.

„Přivedli jsme Škoďáka, máme Diopa a k tomu jsou tady ještě naši dva mladí hráči Bassey a Vítovec. Takže jsme říkali, že bude lepší, když půjde někam na hostování. Potřebuje i trochu změnit prostředí, aby se zase dostal na úroveň, na kterou jsme byli u něj všichni zvyklí," prohlásil Horejš.

V kabině přivítal 24 hráčů, kteří spolu s realizačním týmem podstoupili testy na koronavirus. Svalové potíže sužují jen Jonáše Vaise. Zranění si přenesl ze závěrečného kola loňské sezony při souboji proti domácí Slavii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Českých Budějovic David Horejš.

Mužstvo Dynama se první dva týdny zaměří hlavně na kondiční stránku, 30. června pak vyzve v Linci v rámci přípravného duelu Dynamo Moskva. Od 12. července zamíří na týdenní soustředění do rakouského Kaprunu. Po návratu už bude ladit formu na úvodní bitvu ligy proti Teplicím. „Chceme týmu naordinovat fotbal, který se bude lidem líbit a na který bych si i já koupil lístek," dodává Horejš.

Reklama

Související témata: