Hlavní obsah

Dynamo získalo desetigólového střelce. Škoda přichází jako první posila

České Budějovice
Aktualizováno

První letní posilou fotbalistů Českých Budějovic se stal útočník Michal Škoda. Třiatřicetiletý autor 10 branek v uplynulé ligové sezoně podepsal s Dynamem jako volný hráč po konci v Mladé Boleslavi smlouvu do 30. června 2023.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Škoda míří z Mladé Boleslavi na jih...

Článek

Pro Příbram nebyl po minulé sezoně dost dobrý, svými góly tak ve složitém ročníku zachraňoval Mladou Boleslav. Teď se odchovanec ČAFC Praha, kde začínal také jeho starší bratr Milan, přesouvá dál.

Michal Škoda patří mezi zkušené ligové útočníky. „Hledali jsme fotbalistu, který by byl gólový a který by zvýšil naši útočnou sílu. Michala dobře známe a víme, že svými zkušenostmi navíc pomůže našim mladým útočníkům Furtune Basseyovi a také Janu Vítovcovi," říká Martin Vozábal, generální manažer Dynama.

O Škodovy služby Škody se pro novou sezonu zajímalo hned několik prvoligových celků, Dynamo bylo ale nakonec nejrychlejší a příchod pražského rodáka se tak dá označit za první významné posílení Dynama po koupi klubu Vladimírem Koubkem.

Škoda už na jihu Čech nastupoval v sezoně 2013/14. Za Dynamo tehdy za 23 zápasů vstřelil tři branky. Vedle toho působil ve střížkovských Bohemians, Brně, na Žižkově, v norském Lilleströmu, Příbrami a naposledy v Mladé Boleslavi. V mládeži hrával ve vršovických Bohemians 1905 a v týmu Jiren.

Mladší bratr bývalého slávisty Milana Škody má za sebou nejpovedenější sezonu kariéry. V dresu Mladé Boleslavi se v uplynulém ligovém ročníku, který skončil v sobotu, trefil desetkrát. Celkem má v nejvyšší soutěži na kontě 177 startů a 46 branek.

Reklama

Související témata: