Hlavní obsah

Emoce po derby planou! Regulérnost ligy? Šéf Slavie odpovídá na kritiku a ptá se Bohemians

Praha

Emoce tryskají po vršovickém derby na všechny strany. Slavia vyhrála v neděi nad Bohemians 2:1 a na trávníku se nijak přehnaně nejiskřilo. Jenže po zápase rozpálil tábor sešívaných výrok kouče Klokanů Luďka Klusáčka. Ten řekl, že regulérnost ligy byla hrubě narušena, a to v souvislosti s odložením zápasu Zlín - Slavia kvůli pozitivním testům v táboře Pražanů. Jenže nakonec z karantény v mistrovském klubu nebylo nic, opakované testy byly negativní a sešívaní proti Klokanům mohli hrát. Po utkání pak Klusáčkovi odpověděl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Ohradil se i proti dalším výtkám, které na sociálních sítích doslova pršely.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda představenstva Slavie Praha Jaroslav Tvrdík a trenér Jindřich Trpišovský se diví kritice, která se valí na mistrovský klub. Odmítají ji.

Článek
Fotogalerie

„To, co se dělo v týdnu, narušilo podle mého regulérnost ligy," narážel Klusáček po derby na odložený duel Trpišovského týmu ve Zlíně, zatímco třeba Opava zdecimovaná covidem-19 ještě víc než mistrovský celek, v Liberci hrát musela a jeho svěřenci proti Příbrami rovněž nastoupili. „Regulérnost soutěže byla narušena a vedení Ligové fotbalové asociace by se tím mělo zabývat," trval na svém při online tiskové konferenci.

„Nechápu, jak je možné, že si někdo nechá udělat jedny testy, pak druhé a třetí. Já byl testován pozitivně, a i když jsem netrpěl žádnými příznaky, dostalo se mi odpovědi, že další test podstoupit nemohu. Stejné to bylo i s hráči, kteří také na další testy nemohli," přidal osobní zkušenosti. Na rozdíl od něj mohli fotbalisté Slavie opakované testy podstoupit. Na kritiku směřující do tábora Slavie ale ostře reagoval Tvrdík na sociálních sítích.

„Trenér Bohemians dnes napadl regulérnost ligy a zpochybnil integritu Slavie. Mohu se Bohemians zeptat, zda je pravda, že mají podobnou zkušenost, také byli pozitivní, opakovali testy a příčinou se ukázala kontaminace laboratoře ze strany laboranta?" napsal předseda představenstva Slavie rozhořčeně.

Zároveň naznačil, že nemá nic proti tomu, aby se LFA případem zabývala a vyšetřovala jej. „Budeme jen rádi, když se i LFA připojí k šetření orgánů hygieny a akreditace. Nás to obrovsky poškodilo. Jestli kdokoliv vidí výhodu v tom, že týden netrénujete a chodíte po testech," divil se Tvrdík.

Jak celá záležitost bude pokračovat je otevřené, nejvyšší fotbalová soutěž pokračuje dalšími zápasy už v úterý a ve středu.

Reklama

Související témata: