Hlavní obsah

Exletenští obrali Spartu. Kulič a Matějovský jí nachystali první porážku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obhájce titulu už není bez porážky. Fotbalisté pražské Sparty padli v Mladé Boleslavi a o jejich nezdar se výrazně postarali exletenští hráči. Trenér Marek Kulič a nestárnoucí Marek Matějovský, který si v utkání (3:1) připsal vítěznou trefu. Sparta může přijít o vedení v tabulce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Júsuf Hilál a Marek Matějovský z Mladé Boleslavi oslavují gól na 2:1 během utkání 13. kola Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Podstatná je pro ně první porážka v ligovém ročníku. Ještě bolestivější pro sparťany je, že nese výrazný podpis jejich bývalých hráčů. V první řadě trenéra Marka Kuliče. Se Spartou jako hráč získal titul, teď vytáhl Středočechy již na třetí příčku tabulky. „Na Spartu mám krásné vzpomínky. Strávil jsem tam dva a půl roku, zamiloval jsem si ji. Teď to pro nás byl další zápas s týmem z top trojky. Slavii jsme nezvládli, další pokus už vyšel,“ líčí český internacionál, pro něhož jde o první ligovou sezonu v roli hlavního kouče.

Sparta venku v lize od loňské porážky 0:4 na Slavii (23. října 2022) sedmnáctkrát po sobě neprohrála. Tehdy se psalo 23. října, její série tedy skončila skoro přesně po roce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský z Mladé Boleslavi během utkání s AC Sparta Praha.

Sůl do nedělních letenských ran přisypal kapitán Středočechů Marek Matějovský. Bývalý kapitán Sparty, jemuž bude v prosinci už 42 let, se po hrubce letenského kapitána Filipa Panáka postaral o vítězný gól. „Zápasy proti Spartě pro mě budou speciální pořád. Strávil jsem tam spoustu skvělých let. Na klub mám jen dobré vzpomínky, na špatné zapomínám… Především však je to vždy zápas s mimořádnou atmosférou. Zase tolik lidí už ve Spartě neznám,“ vyznává se také Matějovský.

V poslední minutě první půle při rozehrávce soupeře od vlastní branky obral o míč Panáka, narazil si s Kušejem a skóroval do prázdné branky. „Víme, že si sparťané na balonu hodně věří. Asi jsme je překvapili. Předpokládal jsem, že o mě Filip neví, což se ukázalo. Nikdo ze spoluhráčů na něj nekřikl, a tak jsem ho nachytal,“ libuje si boleslavský mazák.

„Přestože soupeř vyrovnal na 1:1, pořád jsme pokračovali ve stanoveném scénáři. Druhý gól padl po fantastickém presinku. Mára to skvěle načetl s Kušejem a dali na 2:1. Gól do kabiny každému pomůže,“ chválí Kulič. „Sparta se neporáží každý den. Teď se můžeme trochu vézt, ale ve středu hrajeme pohár v Liberci. Takže pokora, respekt,“ žádá trenér.

Související témata:
  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.