Hlavní obsah

Exodus hned po sestupu. Duklu opouští pět hráčů

Klub z Julisky čekají velké změny. Fotbalisty pražské Dukly, kteří po osmi letech v nejvyšší soutěži sestoupili, opustilo hned po skončení sezony pět hráčů. Smlouva vypršela nejlepšímu ligovému střelci týmu Uroši Djuranovičovi a srbským obráncům Branislavu Miloševičovi a Ivanu Ostojičovi. Bek Michal Bezpalec a záložník Marek Hanousek se rozhodli kontrakt neprodloužit. Klub o tom informuje na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly Praha Filip Rada (vlevo) a Marek Hanousek po porážce na Spartě.

Článek

Osud Dukly byl de facto zpečetěn dávno před koncem nadstavby. Její kouč ovšem neskládá zbraně.

"Musíme si odpočinout, sezonu uzavřít, dobře si ji zanalyzovat a znovu do práce. Jsme jednoznačně na začátku dlouhodobé cesty. Strašně rád budu trenérem Dukly, protože chci dokázat, že marast a martýrium, kterým jsme si prošli, bylo hrozně důležité pro záchranu Dukly. Já jsem o tom bytostně přesvědčený," zdůrazňuje Roman Skuhravý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Branislav Miloševič z Dukly Praha.

Klub teď musí rozhodnout o řadě personálních věcí, postavit kádr pro druhou ligu. Hned pět hráčů ho již nyní opouští.

Hanousek pamatuje návrat do první ligy

Ze zmíněné pětice působil v mužstvu nejdéle sedmadvacetiletý Hanousek. Do dejvického celku přišel v roce 2009 a o dva roky později s ním oslavil návrat do první ligy po 17 letech. Mezi lety 2012 až 2013 hrál v Plzni, odkud se vrátil na Julisku. Dvaadvacetiletý Bezpalec je odchovancem Dukly. Ligový debut si odbyl v roce 2016.

Pětadvacetiletý Černohorec Djuranovič hrál za Pražany od roku 2017. Dvě sezony strávil v dresu Dukly také devětadvacetiletý Ostojič. Jedenatřicetiletý Miloševič pobyl na Julisce o dva roky déle. V posledním ročníku vedl tým jako kapitán.

"Děkuji všem spoluhráčům, fanouškům a lidem z klubu, všem, kteří se zasloužili o to, že jsem se v Dukle cítil celé čtyři roky jako doma. Odcházím, ale klub a Praha zůstanou navždy v mém srdci," ujišťuje Miloševič.

Reklama