Hlavní obsah

Fantastický podzim, lebedil si Vrba, byť Plzeň poprvé ztratila a rekordní vítěznou sérii nevytvořila

Teplice

Nepřemožitelní zůstali, ale spanilou vítěznou sérii neprodloužili. Fotbalisté Plzně při 15. pokračování nejvyšší soutěže po čtrnácti výhrách poprvé zakolísali a v neděli v Teplicích jen remizovali, když poprvé v sezóně neskórovali. Nenaplnili sen o rekordních 17 ligových výhrách v řadě. I tak titul půlmistra slavili s rekordním ziskem 43 bodů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Jan Krob z Teplic a Milan Havel z Plzně ve vzdušném souboji během 15. kola fotbalové HET ligy.

Článek

„Měli jsme dvě vyložené gólové šance, ale neproměnili je. V několika dalších nadějných situacích jsme zase postrádali více klidu. A také štěstí, které k nám bylo ovšem zase nakloněno v předešlých zápasech, takže nemám důvod si stěžovat," hodnotil s nadhledem první podzimní ligovou ztrátu Pavel Vrba, trenér Plzně.

Nebylo divu, že zůstával nad věcí, když jeho tým nashromáždil v patnácti kolech 43 bodů, což se nikdy nikomu v historii ligových bitev nepodařilo. A byť Západočeši jen vyrovnali vlastní rekordní šňůru v počtu šestnácti výher, sen o titulu se zdá být nezničitelný. „Prožili jsme fantastických patnáct kol. Herní projev měl svoji tvář. K tomu bodový zisk, skóre. Jsem vážně spokojený," netajil Vrba.

„Pro mě nejsou podstatné rekordy. Ty absolutně neřeším. Máme jiný cíl," připomínal Vrba s úsměvem, že i bezbrankový výsledek z Teplic je odměněn bodem, tudíž Viktorii přibližuje mistrovské korunovaci. „Snad kdybychom měli o den více času na regeneraci po pohárovém utkání, pomohlo by nám to. Dva dny mezi zápasy nepředstavují ideální rytmus. Tím spíše, že naše ztráty narostly, a tudíž jsem nemohl udělat tolik změn, kolik bych si představoval," krčil rameny Vrba v připomínce absence ofenzivních tahounů Pilaře, Zemana a Krmenčíka.

„Každopádně Teplice si bod zasloužily, protože hrály velice dobře. Bojovaly, nedaly nám prostor, zvládly zápas i fyzicky," uznale pokýval Vrba hlavou nad výkonem protivníka.

„Nechtěli jsme být jen zatažení nebo sázet vyloženě na ofenzivu. Záměrem bylo střídat aktivitu s hlubším blokem. V určitých momentech nás Plzeň sice přehrávala, ale zásadně jsme ji nepustili do velkých šancí. Je příjemné, že jsme ji o rekordní sérii obrali," neskrýval spokojenost teplický trenér Daniel Šmejkal. „Na české poměry totiž nemá Plzeň slabiny," vyzdvihl Šmejkal ligového lídra ze západu Čech.

Reklama

Související témata: