Hlavní obsah

Faul na Havla? Stoprocentní penalta! Nechápu, že nebyla, diví se Švancara

Praha

Plzeň byla v nedělním duelu fotbalové ligy proti Českým Budějovicím (2:1) v prvním poločase v tlaku, obránce Viktorie Milan Havel nabíhal do šestnáctky hostů na centr z trestného kopu. Čavoš se mu věnoval natolik, až domácí borec upadl. Hlavní arbitr Hrubeš se poté krátce spojil s videorozhodčím. Aniž by se šel podívat na monitor k postranní čáře, penaltu neodpískal. Expert ve studiu O2 Sport Petr Švancara měl však na situaci odlišný názor.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Havel z Plzně a brankář Vojtěch Vorel z Českých Budějovic v utkání 25. kola Fortuna ligy.

Článek

„Za mě stoprocentní penalta. Viděl jsem už odpískat daleko horší pokutové kopy," prohlásil Švancara. Podle bývalého útočníka Slavie prý bylo vidět, jak Čavoš drží Havla rukou. „Nechápu to. Podle mě je VAR stále větším problémem. Řeknu to naplno - přijde mi, že lidé, kteří ho obsluhují, tomu asi nerozumí. Vyhodnotit tenhle souboj, že je v pořádku? Nechápu," podotkl Švancara.

„Stažení bylo evidentní," přitakal bývalý obránce Teplic Antonín Rosa. Při záznamu situace je patrné, že hlavní rozhodčí Hrubeš sledoval letící centr, souboj Havla s Čavošem neviděl. Spojil se s ním krátce kolega od videa, ale po pár vteřinách se pokračovalo. Plzeň nakonec Dynamo porazila 2:1.

Reklama