Hlavní obsah

Vše při starém. Pardubice i Zlín zůstávají v nejvyšší fotbalové soutěži

Aktualizováno

Baráž je minulostí, minimálně pro příští ročník české nejvyšší fotbalové soutěže se složení mužstev měnit nebude. Prvoligovou příslušnost dokázaly uhájit Pardubice, kterým po vítězství 2:0 v Příbrami stačila i bezbranková domácí remíza. Slavit může také Zlín, v jehož odvetném duelu na půdě Vyškova rovněž branka nepadla, přesto vítězství 1:0 z prvního souboje stačilo k setrvání mezi elitou.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubický hráč se přes soupeře dostává do zakončení.

Článek
Fotogalerie

Pardubičtí těžili z vítězství 2:0 na půdě Příbrami a v odvetě hráli od začátku s pohodlným náskokem v zádech. První poločas přitom nabídl hned několik šancí, a to především na domácí straně, kdy například v příležitostech selhali Janošek či Černý. Příbramští se naopak horko těžko dostávali před brankáře Markoviče, který nakonec ani jednou nemusel lovit míč ze své sítě.

Během dvou poločasu se nedokázaly prosadit ani Pardubice, což jim v konečném důsledku nevadilo, a s chutí a pořádnou radostí mohly oslavit setrvání v nejvyšší fotbalové soutěži.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Bienvenue Kanakimana z Vyškova a Antonín Fantiš ze Zlína.

Velmi dobrou výchozí pozici do odvety měl také Zlín, který v prvním duelu na vlastním stadionu zdolal druholigový Vyškov hubeným výsledkem 1:0. K jistotě setrvání mu tedy stačila jakákoliv remíza, kterou se nakonec povedlo ubojovat.

Ne zrovna pohledné utkání totiž moc šancí nenabídlo, za zmínku stojí především neuznaná branka z 89. minuty, kdy si zlínský Vukadinovič pomohl rukou. Vyškov marně hledal recept a ani napodruhé nedokázal na zlínskou obranu v čele s brankářem Dostálem ani jednou vyzrát. Bezbranková plichta hrála do karet Zlínu, který rovněž zůstává v nejvyšší soutěži.

Odvety baráže o první fotbalovou ligu:
Pardubice - Příbram 0:0
Vyškov - Zlín 0:0

Reklama