Hlavní obsah

Ševci potrestali chybu Vyškova a jsou o gól lize blíž. Čeká nás ale těžká odveta, uvědomuje si Vrba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínští fotbalisté splnili v úvodním barážovém zápase o účast v nejvyšší soutěži na svém stadionu roli favorita, avšak na těsnou výhru 1:0 nad Vyškovem se hodně nadřeli. Rozdílovou trefu jim nabídl po změně stran hrubkou obránce Němeček, který se nechal připravit o míč. Po Fantišově přihrávce ji potrestal střídající Dramé.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Alegue Alexis z Vyškova a Martin Cedidla ze Zlína.

Článek

„Domácí vítězství o gól a s nulou by bylo před pár lety před venkovní odvetou dost slibné. Teď je to trochu jinak. Jsme ale záchraně v první lize zase o kousek blíž," netajil se kouč Ševců Pavel Vrba s poněkud smíšenými pocity. S výkonem svého týmu nebyl dlouho spokojený. „Až po trojím střídání jsme začali být aktivnější a přímočařejší a vstřelili jsme aspoň jeden gól," oddechl si.

V neděli v Drnovicích, kde Vyškovští nastupují k domácím duelům, však očekává těžký zápas. „Soupeř se spoustou šikovných afrických fotbalistů má svoji kvalitu. Mnozí z nich by se v první lize rozhodně neztratili. Musíme ale uhrát takový výsledek, který nás udrží mezi elitou," ví dobře Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Pavel Vrba během utkání nadstavby v Pardubicích.

Podle obránce Zlína Rudolfa Reitera udělalo jeho mužstvo teprve první dílčí krůček. „Máme sice jen malý náskok, ale jsme natolik zkušení, že bychom si ho neměli nechat u soupeře vzít. Musíme však hrát aktivně, nikoli jen bránit," uvědomuje si.

Cení si výrazné podpory zlínských fanoušků. „Moc mě těší, jak v závěru sezony stojí za námi. Věřím, že dorazí v hojném počtu i do Drnovic. Na jejich pomoc hodně spoléháme," vzkázal Reiter.

Trenér Vyškova Jan Kameník pochválil svoje mužstvo za úvodní poločas. „Nepouštěli jsme Zlíňany do šancí a sami jsme byli směrem dopředu nebezpeční. Po pauze jsme bohužel po naší nepozornosti inkasovali. Zareagovali jsme však skvěle. Vyvinuli jsme poté velkou snahu s výsledkem ještě něco udělat. Nepovedlo se, avšak máme před sebou víkendové utkání v domácím prostředí. Uděláme maximum, abychom u nás manko smazali," předsevzal si.

Ve Zlíně v minulosti působil. „Malou nostalgii jsem cítil jen při vstupu na stadion. Mám v klubu pořád dost známých, s nimiž jsem se pozdravil. Jakmile ale sudí foukne do píšťalky, jde všechno stranou a dělám maximum pro úspěch Vyškova," tvrdí Kameník.

Vyškovského stopera Jaromíra Srubka potěšilo, že se jeho tým přesvědčil, že může být mužstvu, které hrálo v sezoně o soutěž výš, vyrovnaným soupeřem. „Chybělo nám jen přesnější zakončení. To musíme doma zlepšit. Těším se, že bude v neděli vyprodaný stadion a my uhrajeme takový výsledek, abychom průběžný stav otočili," plánuje.

Reklama

Související témata: