Hlavní obsah

Plzeň vyhrála a utekla Slavii na čtyři body. Sparta deklasovala nováčka, Krejčí s Kuchtou řádili

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty zvítězili v sobotním utkání 11. kola nejvyšší soutěže na hřišti Zbrojovky Brno jasně 4:0. Dvě branky Pražanů vstřelil Ladislav Krejčí, stejně úspěšný byl kanonýr Jan Kuchta. Hradec Králové porazil Teplice 4:1. Votroci poskočili v aktuální tabulce na čtvrtou příčku, dva góly vstřelil mladý bek Adam Gabriel. Pardubice vyhrály nad Jabloncem 1:0 a dočkaly se druhého vítězství v sezoně. Východočeši jsou ale stále poslední. Plzeň si doma poradila s Mladou Boleslaví, vyhrála 2:0 a před druhou Slavií má aktuálně náskok čtyř bodů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňská gólová radost.

Článek
Fotogalerie

Sparta natáhla sérii neporazitelnosti v lize na 10 utkání a upevnila si třetí místo v neúplné tabulce. Brněnský nováček nejvyšší soutěže doma počtvrté za sebou nevyhrál, z toho potřetí nebodoval. Debakl 0:4 utrpěla Zbrojovka na konci srpna i se Slavií.

Sparta, která sehrála jubilejní 900. zápas v české lize, vedle indisponovaných Čelůstky, Haraslína, Fortelného a Peška postrádala i potrestaného útočníka Čvančaru a nastoupila na hrotu jen s Kuchtou. Na stoperu poprvé v ligovém ročníku dostal příležitost Vitík. Zbrojovka nemohla zařadit do sestavy Součka, který hostuje v Brně z Letné.

Kdo z Čechů má na bundesligu? Expert v pořadu Přímák vybíral v elitních klubechVideo: Sport.cz

Obhájce titulu z Plzně si po debaklu 0:5 v Mnichově s Bayernem v Lize mistrů spravil náladu v ligovém duelu s Mladou Boleslaví. Západočeši rozhodli o svém vítězství 2:0 po přestávce, kdy se gólově prosadil stopeři Viktorie Luděk Pernica a Václav Jemelka.

PRVOLIGOVÝ FOTBAL NA OBRAZOVCE
Všechny zápasy z FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Sobotní studio moderátora Petra Svěceného začíná v 15:30 hodin, jako expert se představí Petr Švancara. K zápasům od 19:00 pak do studia dorazí dvojice expertů Jan Rezek a Zdeněk Ščasný. Sestřih všech sobotních odehraných utkání 10. ligového kola FORTUNA:LIGY nabídne od 21:30 na O2 TV Sport pořad F:INITO.

Viktoria v lize už 32 utkání po sobě neprohrála a stále zlepšuje klubový rekord. Plzeňští doma Mladou Boleslav porazili už pětkrát po sobě

Pardubice zdolaly v domácím azylu v pražském Ďolíčku Jablonec 1:0. O jejich triumfu rozhodl v 71. minutě Michal Hlavatý. Východočeši zvítězili v nejvyšší soutěži po sedmi porážkách za sebou a pod trenérem Radoslavem Kováčem na třetí pokus poprvé bodovali. Pardubice po druhé výhře v sezoně zůstaly v neúplné tabulce poslední, ale přiblížily se patnáctému Zlínu na rozdíl dvou bodů. Jablonečtí nebodovali v lize po třech vítězstvích.

Hradec Králové porazil Teplice 4:1. Votroci poskočili v aktuální tabulce na čtvrtou příčku, dva góly vstřelil mladý bek Adam Gabriel.

Program 11. ligového kola
Sobota
Hradec Králové - Teplice 4:1
Branky: 19. Rada z pen., 55.a 88. Gabriel, 81. Ševčík - 41. Žák z pen.
Brno - Sparta 0:4
Branky: 33. a 82. Krejčí z pen., 45.+4 a 90. Kuchta
Pardubice - Jablonec 1:0
Branka: 71. Hlavatý.
Plzeň - Mladá Boleslav 2:0
Branky: 54. Pernica, 82. Jemelka.
Neděle
16:00 České Budějovice - Zlín
16:00 Slovácko - Bohemians
16:00 Liberec - Ostrava
19:00 Olomouc - Slavia

Reklama

Související témata: