Hlavní obsah

Fotbalista Hora jde z Teplic do Budějovic, opačným směrem míří Ledecký

Teplice

Fotbalista Jakub Hora odchází z Teplic do Českých Budějovic. Třicetiletý ofenzivní hráč míří do jihočeského klubu za nespecifikovatelnou částku, opačným směrem jde útočník David Ledecký. Teplický klub o přestupech informoval na svých oficiálních stránkách.

Foto: Sport.cz

Střelec David Ledecký mění dres. Odchází z Dynama České Budějovice do Teplice.

Článek

"S Jakubem a jeho agenty jsme měli přesně dané podmínky, za kterých může přestoupit. Tyto podmínky Dynamo akceptovalo, proto jsme se dohodli na tomto transferu," uvedl ředitel klubu Rudolf Řepka.

Bývalý reprezentant do 19 a 21 let Hora hostoval v minulých sezonách například v pražské Slavii, FC Riga nebo Podbeskidzie Bielsko-Biela. V české lize nastřílel 36 branek ve 226 zápasech. S Jihočechy podepsal dvouletou smlouvu.

Ledecký, který zatím byl v Teplicích na testech, patřil v sezoně 2018/19 ke klíčovým hráčům Dynama, které postoupilo do nejvyšší soutěže. S 18 góly byl tehdy nejlepších střelcem týmu.

"David je velmi dobrým útočníkem, o kterého jsme stáli už při postupu Budějovic do nejvyšší soutěže. V úvodu přípravy jsme si prověřili jeho zdravotní stav, protože ho v posledním ročníku trápilo zranění, ale vše je v pořádku, a proto věříme, že bude posilou naší útočné řady. Nyní se řeší jen administrativní náležitosti jeho přestupu," dodal teplický sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Reklama