Hlavní obsah

Budějovice - Pardubice 2:0Fotbalisté Budějovic porazili Pardubice a doma vyhráli po šesti zápasech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Alvir 1 : 0
90. Čolič 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic zvítězili ve 31. kole první ligy nad Pardubicemi 2:0 a doma naplno bodovali po šesti zápasech. Ve 36. minutě otevřel skóre Marko Alvir po přihrávce Benjamina Čoliče, který z dalšího přímého kopu těsně před koncem přidal druhý gól. Východočeský nováček podlehl po pěti kolech a v neúplné tabulce zůstal sedmý, jedenácté Dynamo vyhrálo podruhé za sebou.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Vojtěch Vorel z Českých Budějovic se raduje z druhého gólu.

Článek
Fotogalerie

Hosté byli především v prvním poločase nebezpečnějším týmem a vytvořili si i několik nadějných příležitostí. Největší měl po půlhodině hry Kostka, jehož střelu českobudějovický brankář Vorel vyrazil.

Jihočeši se dlouho směrem dopředu trápili a spíš se soustředili na to, aby zvládli tlak soupeře. Jenže hned z první nebezpečné situace skórovali. Ve 36. minutě Čolič z přímého kopu našel přesně Alvira, jehož neubránil Čelůstka, a českobudějovický útočník zblízka nezaváhal.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Pardubic Štěpán Hrnčíř dostává druhý gól Budějoivc.

Zatímco v první části měli převahu hosté, po přestávce se hra vyrovnala a aktivněji působili Českobudějovičtí. Ve velké příležitosti jim však v koncovce chyběl větší důraz. V 66. minutě po rohu Čoliče hlavičkoval Talověrov, následně střílel ještě Čavoš, ale celou akci akci ukončil zákrokem na brankové čáře odkopem pardubický Surzyn.

Do konce utkání si už Pardubice nevypracovaly příležitost, která by vedla ke gólu. České Budějovice mohl uklidnit střídající Diop, ale v 87. v dobré pozici přestřelil. Domácí se tak pojistky dočkali v první minutě nastavení. Všichni očekávali, že Čolič bude z přímého kopu centrovat, ale bosenský obránce vystřelil přímo na branku a nachytal tak pardubického gólmana Hrnčíře. Východočeši venku zaváhali po sérii tří ligových výher.

České Budějovice - Pardubice 2:0 (1:0)
31. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - FK Pardubice 2:0 (1:0)
Branky: 36. Alvir, 90.+1 Čolič. Rozhodčí: Hrubeš - Mokrusch, Kubr - Petřík (video). Bez karet. Diváci: 623 (omezený počet).
Sestavy:
Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Havel, Talověrov, Novák - Brandner (46. Ekpai), Javorek (79. Diop), Valenta (38. Čavoš), Havelka (90. Kladrubský), Mršič - Alvir. Trenér: Horejš.
Pardubice: Hrnčíř - Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka (87. Sychra) - Jeřábek (78. Pfeifer) - Kostka, Tischler, Ewerton (78. Šimek), Cadu (87. Sláma) - Černý (61. Huf). Trenér: Novotný.

Reklama