Hlavní obsah

Budějovice - Ml. Boleslav 2:1Fotbalisté Českých Budějovic otočili doma zápas s Mladou Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Škoda 0 : 1
31. Bassey 1 : 1
62. Mršič 2 : 1
Záznam online reportáže

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic porazili ve 14. kole první ligy po obratu Mladou Boleslav 2:1. Hosté po gólu Milana Škody z 30. minuty vedli, ale za Jihočechy rychle vyrovnal Fortune Bassey. Vítěznou branku vstřelil po změně stran Matej Mršič. Dynamo vyhrálo po třech kolech a v neúplné tabulce je sedmé, naopak Středočeši ve druhém z posledních tří nebodovali a jsou osmí.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radost fotbalistů Českých Budějovic. Zleva Lukáš Havel, Matej Mršič a Maksym Talověrov.

Článek

Diváci na Střeleckém ostrově dlouho čekali na nebezpečnou situaci. Hned po první příležitosti se měnilo skóre. Mladoboleslavský útočník Milan Škoda se po půlhodině hry se štěstím uvolnil přes Sladkého a s přehledem překonal brankáře Vorla. Bývalý český reprezentant se trefil po šesti kolech a zaznamenal pátý zásah v ligové sezoně.

Domácí inkasovaný gól probral z letargie. Po pár desítkách vteřin totiž unikl po pravé straně Čolič a po jeho přihrávce pohodlně vyrovnal zcela volný Bassey. Rovněž nigérijský útočník vstřelil pátý gól v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hlavičkový souboj. Zleva Fortune Bassey z Českých Budějovic, Marek Suchý z Boleslavi, David Jurásek z Boleslavi, Ondřej Mihálik z Českých Budějovic a Milan Škoda z Boleslavi.

Hosté začali aktivněji také po přestávce. Ve 47. minutě vymyslel Ewerton šanci pro Skaláka, který neuspěl a neprosadil se ani dorážející Hlavatý. V obou případech předvedl výtečný zákrok Vorel.

Naopak Jihočeši svou příležitost v 62. minutě proměnili. Van Buren poslal kolmici kolem bránícího Suchého přesně na rozběhnutého Mršiče. Chorvatský záložník si ještě stačil připravit míč na levou nohou a technickou střelou překonal gólmana Šedu. V probíhající ligové sezoně dal druhou branku.

Mladá Boleslav měla několik možností k vyrovnání. Nejprve v 68. minutě, kdy po faulu Králika rozehrávala standardní situaci těsně za hranicí pokutového území, ale Jurásek levačkou mířil nepřesně a přestřelil branku. V 82. minutě mohl skórovat střídající Smrž, ale jeho střelu vyrazil Vorel a o šest minut později hlavou těsně minul Milan Škoda. V závěru zasáhl do utkání na domácí straně mladší bratr Milana Škody Michal, který v minulém ročníku působil ve středočeském klubu.

Dynamo zdolalo Mladou Boleslav v nejvyšší soutěži po čtyřech utkáních. Svěřenci trenéra Horejše potvrdili, že se jim doma v lize daří. Před vlastními diváky neprohráli čtyřikrát za sebou a získali tam 16 z celkových 18 bodů v sezoně.

Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)
Branky: 31. Bassey, 62. Mršič - 30. Milan Škoda. Rozhodčí: Orel - Mokrusch, Slavíček - Adámková (video). ŽK: Sladký, Brandner, Čolič - Dancák. Diváci: 1694.
Sestavy:
Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Havel, Králik, Sladký - Hora, Hellebrand (65. Valenta) - Van Buren (65. Brandner), Mihálik, Mršič (71. Talověrov) - Bassey (90. Michal Škoda). Trenér: Horejš.
M. Boleslav: Šeda - Karafiát, Suchý, Preisler - L. Mašek (70. Fila), Hlavatý (75. Ladra), Dancák (90. Stránský), Jurásek - Skalák (75. Smrž), Milan Škoda, Ewerton. Trenér: Jarolím.

Reklama