Hlavní obsah

Zlín - Liberec 0:0Fotbalisté Liberce remizovali ve Zlíně a stále mají šanci na poháry

Fotbalisté Liberce remizovali v 33. kole první ligy ve Zlíně bez branek. Přestože Severočeši počtvrté za sebou v nejvyšší soutěži nevyhráli, stále mají naději na pátou příčku zajišťující účast v nové Evropské konferenční lize. Naopak "Ševci," které doma poprvé vedl trenér Jan Jelínek, nevyhráli už desáté kolo po sobě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Marek Hlinka ze Zlína a Jan Matoušek z Liberce.

Článek

Liberec na šesté pozici ztrácí na pátou Plzeň tři body, se Západočechy má ale lepší bilanci vzájemných duelů. V posledním kole by tak Slovan musel k posunu na pátou příčku doma porazit Olomouc a Plzeň by musela vyjít bodově naprázdno na hřišti sestupující Opavy.

Daleko lépe vstoupili do utkání domácí hráči. Už ve druhé minutě se do gólové šance dostal kapitán Poznar, ale pokus o "jesle" brankáři Knoblochovi nevyšel, neúspěšně skončila i dorážka Martíneze.

Na dlouhou dobu to byla jediná střelecká příležitost na obou stranách. Hosté sice měli mírnou územní převahu, ale nedokázali ji přetavit aspoň v náznak šance. Matouškova střela z 29. minuty neměla patřičné parametry.

Zlín se probral až v závěru poločasu, kdy po centru z pravé strany hlavičkoval Potočný, nicméně Knobloch neměl příliš práce střelu zlikvidovat. V 39. minutě pak ze solidní pozice uvnitř šestnáctky přestřelil Fantiš.

Druhá půle nabídla více vzruchu a nebezpečných akcí od obou týmů. V 55. minutě se do zakončení dostal Fantiš, ale stopeři LIberce mu střelu zablokovali.

V 66. minutě byli blízko vedení hosté, na Sadílkův roh si nejvýš naskočil Chaluš a hlavičkou orazítkoval břevno Dostálovy branky.

V závěru měli domácí dvě veliké šance na změnu skóre, v obou byl v hlavní roli střídající Jawo. Napřed v 83. minutě místo střely hledal lépe postaveného spoluhráče a o minutu později po brejku Poznara jeho střelu zblokovala obrana Slovanu. Zlín nevyhrál doma v lize popáté za sebou.

33. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Proske - Kotík, Mojžíš. ŽK: Potočný, Poznar, Procházka - Karafiát, Pešek. Diváci: omezený počet.
Zlín: Dostál - Kolář, Procházka, Simerský - Fantiš (90.+1. Dramé), Hlinka, Janetzký (69. Tkáč), Martínez (79. Čanturišvili), Matejov - Poznar, Potočný (69. Jawo). Trenér: Jelínek.
Liberec: Knobloch - Fukala, Karafiát, Chaluš, Mikula - Mara - Pešek, Matoušek (61. Faško), Sadílek, Mosquera (70. Nečas) - Rondič. Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: