Hlavní obsah

Liberec - Bohemians 1905 2:1Fotbalisté Liberce udolali Bohemians 1905, v závěru rozhodl střídající Tupta

MinutaMin. Tým Hráč Akce
73. Chaluš 1 : 0
78. Puškáč 1 : 1
89. Tupta 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Liberce ve 14. kole první ligy zvítězili nad Bohemians 1905 2:1. Severočechy poslal do vedení v 73. minutě Matěj Chaluš, téměř okamžitě srovnal David Puškáč, ale v 89. minutě rozhodl další střídající hráč Lubomír Tupta. Slovan v lize potřetí za sebou vyhrál a v neúplné tabulce se posunul na deváté místo. Pražané tři kola po sobě nebodovali a jsou dvanáctí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Theodor Gebre Selassie z Liberce reaguje na dění na hřiští během 13. kola Fortuna ligy.

Článek

V první půli se hrál opatrný fotbal téměř bez šancí. Bohemians byli mírně aktivnější a ve 22. minutě poprvé výrazněji zahrozili, Novákovu střelu zpoza vápna k tyči ale vyrazil brankář Knobloch. Na opačné straně po půlhodině protáhl Bačkovského Matoušek.

Do druhého dějství vstoupil lépe Liberec, který se od úvodu více tlačil k zakončení. Dvakrát krátce po sobě pálil Frýdek, nejprve však minul z úhlu a poté i přízemním pokusem zpoza vápna. V 55. minutě zahodil samostatný únik domácí Mikula, situaci ale stejně předcházel ofsajd.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Lubomír Tupta z Liberce slaví.

Za další dvě minuty postupoval na Bačkovského i Matoušek, jenže hostujícího gólmana nepřehodil. Po hodině hry dalekonosným pokusem těsně přestřelil Havelka. Severočeši stupňovali tlak a v 73. minutě otevřeli skóre. Po prodlouženém centru z rohového kopu dotlačil míč do sítě Chaluš a dočkal se prvního ligového gólu od května 2018. Liberecký stoper zasáhl i Bačkovského, ale rozhodčí po několikaminutovém přezkoumávání branku uznali.

Domácí však vedli jen několik sekund. Hned po rozehrání Hronek přiťukl na hranici vápna střídajícímu Puškáčovi a ten povedenou ranou nedal Knoblochovi šanci. V ligovém ročníku skóroval popáté.

Pražané se pak marně dožadovali penalty za zákrok na Dostála. Když už se zdálo, že zápas dospěje k remíze, přiťukl Mikula Tuptovi, který přízemní střelou v 89. minutě rozhodl. Slovan gólem v úplném závěru zvítězil i minule v Teplicích. "Klokani" už nesrovnali ani v šestiminutovém nastavení a nezvítězili ani ve 20. ligovém duelu v Liberci.

Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 2:1 (0:0)
Branky: 73. Chaluš, 89. Tupta - 78. Puškáč. Rozhodčí: Radina - Ratajová, Vlček - Štěrba (video). ŽK: Koscelník, Plechatý - Köstl, Keita, Ljovin, Bačkovský, Brabec (asistent trenéra). Diváci: 2981.
Sestavy:
Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Plechatý, Chaluš, Mikula - Tiéhi, Havelka (87. Rabušic) - Koscelník (65. Nečas), Frýdek (65. Rondič), Matoušek (85. Tupta) - Hilál (88. Faško). Trenér: Kozel.
Bohemians: Bačkovský - Dostál, Köstl, Bederka, Vondra - Ljovin (90. Koubek), Květ - Novák (64. Nový), Hronek (81. Vacek), Fulnek (46. Puškáč) - Keita (64. Bartek). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: