Hlavní obsah

Hradec - Ostrava 1:1Fotbalisté Ostravy remizovali s Hradcem Králové a nevyhráli třetí kolo po sobě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Kubala 1 : 0
73. Kuzmanovič 1 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Ostravy remizovali ve 14. kole první ligy na hřišti Hradce Králové 1:1. Skóre zápasu otevřel v 65. minutě střídající Filip Kubala, o osm minut později vyrovnal Nemanja Kuzmanovič. Baník, který má utkání s Karvinou k dobru, nevyhrál v nejvyšší soutěži potřetí za sebou a v neúplné tabulce zůstal pátý. Nováček Hradec nezvítězil druhé kolo po sobě a je šestý.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jiří Fleišman z Ostravy a Jan Mejdr z Hradce Králové. Ilustrační foto

Článek

Oba týmy na sebe narazily podruhé v krátké době, před týdnem uspěl v osmifinále domácího poháru Hradec, který vyhrál v Ostravě 2:1.

Baník měl do utkání v Mladé Boleslavi, kde Hradec hraje v azylu své domácí zápasy, lepší vstup. Už v úvodní minutě si naskočil na Fleišmanův centr Almási, hlavičkoval ale mimo a svou šestou branku v ligové sezoně nepřidal.

V oboustranně bojovné první půli šlo navíc o výjimku. Diváci viděli spíše řadu nepřesností a faulů. Největší příležitost měli až ve 44. minutě domácí, kdy Dvořák našel přesnou přihrávkou unikajícího Vlkanovu, jeho střelu ale stačil vychýlit na tyč bránící Kaloč.

Obraz hry se příliš nezměnil ani na začátku druhé části. Ve 49. minutě si sice naběhl na centr z pravé strany Almási, při svém skluzu ale zasáhl Fendricha, který musel být následně několik desítek vteřin ošetřován.

Domácí směrem do útoku také příliš možností neměli, na rozdíl od Baníku však byli produktivnější. Po hodině hry sklepl Prekopův centr Vlkanova ke střídajícímu Kubalovi, a ten z bezprostřední blízkosti dostal míč za záda brankáře Budinského. V této ligové sezoně se mezi střelce zapsal premiérově.

"Votroci" mohli v dalších minutách svůj náskok navýšit, ale po sérii rohových kopů další branku nepřidali. O osm minut později se proto Baník dočkal vyrovnání. Po přihrávce střídajícího Budínského se uvolnil povedenou kličkou Kuzmanovič a přesnou ranou do levého horního rohu nedal Fendrichovi šanci. Srbský záložník vsítil třetí gól v ročníku nejvyšší soutěže.

Baník se následně pokusil strhnout duel ve svůj prospěch. V závěru měl územní převahu, vyjma Budínského střely nad bránu si však už žádnou větší příležitost nevypracoval. Ostravští v lize neprohráli čtvrtý venkovní zápas po sobě. Hradec zase prodloužil domácí ligovou sérii neporazitelnosti na devět duelů.

FC Hradec Králové - Baník Ostrava 1:1 (0:0)
Branky: 65. Kubala - 73. Kuzmanovič. Rozhodčí: Batík - Caletka, Kotík - Petřík (video). ŽK: Novotný - Ndefe, Almási, Potočný. Diváci: 1211.
Sestavy:
Hradec: Fendrich - Čech, Král, Klíma - Mejdr, Soukeník, Urma, Novotný - Dvořák (60. Kubala), Prekop (78. Vašulín), Vlkanova (90. Harazim). Trenér: Koubek.
Ostrava: Budinský - Juroška, Svozil, Lischka, Fleišman - Kaloč (71. Budínský), Tetour - Ndefe (71. Potočný), Kuzmanovič, Buchta (81. De Azevedo) - Almási. Trenér: Galásek.

Reklama

Související témata: