Hlavní obsah

Viktoria Plzeň - FC Kodaň 3:2Fotbalisté Plzně udolali dánského mistra

Aktualizováno

Fotbalisté Plzně v generálce na novou sezonu porazili dánského mistra FC Kodaň 3:2 a udrželi neporazitelnost v letní přípravě. Za třetí tým uplynulého ligového ročníku se postupně prosadili Jan Kopic, Tomáš Chorý a Jan Kliment. Utkání na soustředění v Rakousku se po dohodě klubů hrálo nezvykle na třikrát 45 minut.

Foto: FCVP/Ondřej Pastor

Fotbalisté Plzně se radují z gólu v přípravném duelu s Kodaní.

Článek

Plzeňští nastoupili v základní sestavě, která by se již měla blížit té, s níž vyrukují do nové sezony. Od začátku mimo jiné dostala šanci jedna z letních posil Traoré. V sedmé minutě po Jirkově ráně do břevna dorazil míč do sítě Kopic, za 11 minut srovnal Goncalves.

Západočeši poté dánského mistra většinu času přehrávali, po několika neproměněných šancích se znovu prosadili až v 77. minutě, kdy po rohu skóroval hlavou střídající Chorý. Od něj se pak ve 110. minutě odrazil balon do běhu Klimentovi a plzeňský ofenzivní univerzál nezaváhal. Soupeř už jen v poslední minutě snížil.

Viktoria si v sedmi zápasech letní přípravy připsala šest vítězství a jednu remízu. Do nového ligového ročníku vstoupí příští víkend v Teplicích.

Přípravné utkání v Kufsteinu v Rakousku (hráno 3x45 minut):
Viktoria Plzeň - FC Kodaň 3:2 (2:1, 1:1)
Branky: 7. Kopic, 77. Chorý, 110. Kliment - 18. Goncalves, 135. Oskarsson.
Sestava Plzně: Staněk (69. Jedlička) - Řezník (46. Cadu, 91. Holík), Hejda (69. Dweh), Jemelka (69. Hranáč, 106. Paluska), Sýkora (69. Šulc) - Traoré (69. Bucha), Kalvach (69. Květ) - Kopic (69. Kliment), Vlkanova (69. Vydra), Jirka (69. Mosquera) - Durosinmi (65. Chorý). Trenér: Koubek.

Reklama