Hlavní obsah

Teplice - Pardubice 5:1Fotbalisté Teplic rozstříleli poslední Pardubice, hattrickem se blýskl Žák

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Vondrášek 1 : 0
41. Žák 2 : 0
59. Kučera 3 : 0
73. Žák 4 : 0
83. Žák 5 : 0
93. Hlavatý 5 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic rozstříleli v 10. kole první ligy i díky hattricku Filipa Žáka poslední Pardubice 5:1 a bodovali počtvrté za sebou. Severočeši zdolali svého soupeře v nejvyšší soutěži na šestý pokus poprvé po předchozích pěti porážkách a posunuli se na 11. místo neúplné tabulky. Poslední Východočeši prohráli sedmé kolo v řadě a deváté z úvodních deseti.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Teplický Tomáš Vondrášek slaví gól, za ním Matěj Hybš.

Článek

Domácí rozhodli o plném bodovém zisku už v úvodním dějství. Nejprve skóroval Tomáš Vondrášek a po něm Žák. Po přestávce se prosadil Tomáš Kučera a následně dvakrát Žák, který dokonal premiérový hattrick v nejvyšší soutěži. Debakl zmírnil v nastavení pardubický kapitán Michal Hlavatý. Východočeši prohráli pod trenérem Radoslavem Kováčem i třetí soutěžní utkání.

V prvním poločase hrozili pouze domácí. V deváté minutě teplický záložník Shejbal vystřelil z vápna, ale gólman Markovič ho vychytal. V 16. minutě přihrál Žák v šestnáctce Kučerovi, jehož pohotová rána zamířila pouze doprostřed branky. Shejbal poté neprostřelil Markoviče ani z úhlu.

V 21. minutě se už Tepličtí dočkali. Gning si na hranici vápna obehrál Kostku, Markovič jeho střelu vyrazil a Vondrášek se z dorážky nemýlil. Čtyřiatřicetiletý kapitán Severočechů se trefil poprvé v ligové sezoně.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Teplický Filip Žák slaví hattrick di sítě Pardubic

Za dalších 20 minut se domácí radovali z druhého zásahu. Shejbal po kombinaci s Kučerou předložil před branku míč zakončujícímu Žákovi.

Po změně stran se v 53. minutě dostali k prvnímu ohrožení branky i hosté. Helešic po Vlčkově dlouhém centru ale z první nastřelil boční síť.

Po téměř hodině hry Severočeši opět udeřili. Střídající Vacek přišel na půlící čáře o míč a Kučera si potáhl balon až před vápno a nechytatelnou ranou do "šibenice" nedal Markovičovi šanci. Jednatřicetiletý záložník se zapsal mezi střelce podruhé v sezoně nejvyšší soutěže.

V 73. minutě Trubač přihrál do vápna Žákovi, ten si obehrál pardubického gólmana a úspěšně zakončil. O dalších devět minut později završil třígólové představení, když mu tentokrát výhodnou střeleckou pozici připravil střídající Vachoušek. Žák dal v této ligové sezoně čtvrtou branku. Svěřenci trenéra Kováče mají s 28 inkasovanými góly nejslabší obranu ligy.

V nastavení se po třech kolech dočkaly trefy i Pardubice zásluhou Hlavatého po střele z dálky. Přesto mají s pěti vstřelenými góly nejhorší útok ligy.

Teplice doma v lize neprohrály počtvrté za sebou a na první výhru na Stínadlech proti Pardubicím potřebovaly čtyři zápasy. Východočeši prohráli venku v ročníku nejvyšší soutěže i pátý duel a jsou tam nejhorším týmem soutěže.

10. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - FK Pardubice 5:1 (2:0)
Branky: 41., 73. a 82. Žák, 21. Vondrášek, 59. Kučera - 90.+3 Hlavatý. Rozhodčí: Hocek - Šimáček, Novák - Klíma (video). ŽK: Žák - Tischler, Černý. Diváci: 2614.
Teplice: Mucha - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka, Kučera (81. Mareček), Jukl, Shejbal (85. Kodad) - Trubač (81. Křišťan) - Gning (80. Vachoušek), Žák (85. Emmer). Trenér: Jarošík.
Pardubice: Markovič - Chlumecký, Hranáč, Vlček - Kostka (46. Vacek), Hlavatý, Icha, Helešic (80. Kurka) - Zahradníček (80. Rosa), Sychra (69. Červenka), Tischler (46. Černý). Trenér: Kováč.

Reklama

Související témata: