Hlavní obsah

Fotbalisty Jablonce posílil kamerunský záložník Alégué

Kamerunský fotbalista Alexis Alégué přestoupil z druholigového Vyškova do Jablonce. Na severu Čech podepsal víceletý kontrakt a poprvé si vyzkouší českou nejvyšší soutěž. Třináctý tým uplynulé sezony představil novou posilu na klubovém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexis Alégué (vlevo) z Vyškova a Oscar Dorley ze Slavie Praha během utkání čtvrtfinále MOL Cupu.

Článek

Šestadvacetiletý Alégué v minulosti hrál v dresu Nantes první ligu ve Francii, kde působil i v nižších soutěžích. Do Vyškova přišel před minulou sezonou a ihned se zařadil k oporám. Ofenzivní záložník nasbíral sedm soutěžních branek a 14 asistencí. Vyškov nakonec nedosáhl na postup do nejvyšší soutěže, když v baráži podlehl Zlínu.

"Druhá liga byla hodně tvrdá a fyzicky náročná. Ale sezona se mi líbila, odvedli jsme dobrou práci. Teď hlavně chci, aby Jablonec vyhrával. A jestli dám gól nebo si připíšu asistenci, na tom mi nezáleží," uvedl Alégué, jenž je po Gruzínci Vachtangu Čanturišvilim a útočníkovi Matěji Náprstkovi třetí letní posilou klubu.

Jablonci se uplynulá ligová sezona nepovedla a po 13. místě skončil u týmu trenér David Horejš. Jméno jeho nástupce klub stále neoznámil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.