Hlavní obsah

Fotbalová Slavia ve středu dokončí výměnu trávníku. Trpišovský věří, že nové hřiště bude kvalitní

Fotbalová Slavia ve středu dokončí výměnu hrací plochy na svém stadionu v Edenu. Na sociální síti X, dříve twitter, to uvedl předseda představenstva pražského klubu Jaroslav Tvrdík. Úřadující český vicemistr sáhl k výměně plochy proto, že původní trávník nezakořenil a v úvodu sezony byl ve velmi špatném stavu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují gól.

Článek

Slavia začala s výměnou hrací plochy v Edenu na konci minulého týdne po čtvrtečním vítězství 3:0 nad Dniprem v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy. O víkendu se Pražané představili v lize v Mladé Boleslavi a nemuseli tak kvůli rekonstrukci trávníku žádat o odklad žádného zápasu. Poprvé na nové hrací ploše nastoupí v neděli proti Baníku Ostravu v utkání 5. kola nejvyšší soutěže, které je již vyprodané.

"Trávník vozí chladící kamiony z Německa, o víkendu byl jejich provoz zakázán. Od včerejška se pokládá, dokončení zítra (ve středu). Vše podle plánu," napsal Tvrdík na sociální síti.

Trenér Jindřich Trpišovský věří, že nová hrací plocha bude kvalitní. "Máme zprávy a garance o tom, že trávník je vyztužený takovou plstí. Měl by být pevnější a rychleji se chytit. Ale samozřejmě v těchto pařácích a počasí těžko soudit, co potom bude. Je tam strašně moc vlivů. Hřiště se může zapařit, může tam být plíseň, může tam být hodně vody," řekl Trpišovský na tiskové konferenci po nedělním utkání v Boleslavi.

ZÁPAS SLAVIE NA OBRAZOVCE O2 TV
Stanice O2 TV Sport odvysílají čtvrteční odvetu třetího předkola Evropské ligy Slavia vs. Dnipro-1. Přenos startuje v 19:55 hodin, zápasem provede komentátorské duo ve složení Radek Šilhan a Václav Pilný. Televize O2 TV si pro fanoušky připravila atraktivní zvýhodnění předplaceného tarifu Sport Plus,

"Ideální by bylo počasí okolo 25 stupňů. Pokud budou extrémní vedra, hrozí v uzavřeném prostředí nějaké riziko. Klub ale zainvestoval do nejdražší varianty trávníku, která byla k dispozici, snad se to chytí," dodal Trpišovský, jehož svěřenci na původním nekvalitním terénu odehráli tři soutěžní zápasy v sezoně.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.