Hlavní obsah

Fotbalové České Budějovice získaly slovenského brankáře Šípoše

České Budějovice

Posilou fotbalistů Českých Budějovic se stal slovenský brankář Dávid Šípoš. Dvaadvacetiletý gólman přichází do jihočeského celku z Nitry a rozšíří sestavu gólmanů po odchodu zkušeného Jaroslava Drobného. O přestupu informovaly oficiální stránky klubu, délku smlouvy nespecifikovaly.

Foto: Dynamo České Budějovice

Novou posilou fotbalistů Českých Budějovic se stal slovenský brankář Dávid Šípoš.

Článek

"Naskytla se příležitost získat kvalitního brankáře. Po odchodu Jardy Drobného jsme na tomto postu potřebovali posílit. Je to bývalý reprezentant do 21 let, o kterého byl zájem z české ligy i z dalších klubů a jsme rádi, že je v Budějovicích. Zareagovali jsme rychle a věříme, že je to trefa," uvedl sportovní manažer Martin Vozábal.

Dynamo zahájilo přípravu s gólmany Vojtěchem Vorlem, Danielem Kerlem a Matějem Lukschem, který v minulé sezoně hostoval v Liptovském Mikuláši. Luksch však nyní projevil zájem v Budějovicích skončit a hrát po postupu Liptovského Mikuláše první slovenskou ligu. Na základě toho Jihočeši přivedli právě Šípoše, jenž byl poslední dvě sezony v Nitře brankářskou jedničkou a nastoupil k 61 ligovým zápasům.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávista Jan Kuchta a brankář Jihočechů Vojtěch Vorel.

"Je pro nás hodně důležité, že máme vlastního kmenového hráče. Pro Davida je v Dynamu příležitost k osobnímu i kariérnímu růstu. Sportovní manažer Martin Vozábal pracoval na jeho příchodu velmi usilovně a jsme moc rádi, že to takto dopadlo," řekl majitel klubu Vladimír Koubek.

Reklama