Hlavní obsah

Frantovi jsme výhrou poděkovali za účinkování v Plzni, těší Bečku. Hráčům vysekl poklonu

Plzeň

Byl to pro Plzeň těžký, smutný týden. Na jeho počátku, kdy zpráva o tragickém úmrtí Františka Rajtorala byla čerstvá, všichni v Doosan Aréně byli myšlenkami jinde. V sobotním duelu 26. kola fotbalové ligy ale viktoriáni za svého zesnulého parťáka dřeli do úmoru, výbornou Duklu porazili i silou vůle 2:0 a dál sní sen o obhajobě titulu. Z první příčky sesadili Slavii, která má k dobru nedělní domácí duel s Jabloncem.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost plzeňských hráčů z gólu. Střelec Milan Petržela vysílá svým gestem jasný vzkaz.

Článek

„Po náročném týdnu, který jsme prožili, klukům vysekávám velkou poklonu. Zápas oddřeli, vybojovali," pověděl trenér Zdeněk Bečka. Na jeho svěřencích bylo patrné, jak moc chtějí památku dlouholetého spoluhráče uctít vítězstvím. Rajtoralův blízký kamarád Milan Petržela piloval lajnu jako v dobách své největší slávy, navíc se na úspěšném výsledku podílel vedoucím gólem.

„Vidět to bylo na všech, nejen na Milanovi. Psychika na začátku týdne opravdu nebyla dobrá. Kluci na to odpověděli výborným výkonem," pochvaloval si Bečka. Každý z viktoriánů se s tragickou zprávou vyrovnával po svém. Někomu to trvalo kratší dobu, někomu déle.

„Ale řekli jsme si, že budeme za Frantu v ligovém finiši bojovat. Jsme moc rádi, že jsme Duklu porazili. Frantovi jsme svým způsobem poděkovali za jeho účinkování ve Viktorii," podotkl Bečka.

„Je hrozné, co se stalo. Jsme smutní pořád. Při minutě potlesku před zápasem se nám to všem znovu vybavilo. Klobouk dolů před kluky, jak skvěle zvládli první poločas," doplnil záložník Václav Pilař. Po téměř dvou letech se minulý týden na Spartě objevil v zápase, v sobotu si odbyl obnovenou premiéru na plzeňském trávníku. Proti Dukle naskočil do hry v 66. minutě.

Po přestávce hosté odhodili ostych, vytvořili si dvě obrovské šance. Olayinka se za hlavu držel dost možná ještě při zpáteční cestě do Prahy. Z pěti metrů totiž přestřelil prázdnou branku.

„První poločas jsme to nebyli my. Inkasovali jsme dvě branky, to se pak těžko dohánělo. Druhá půle byla z naší strany skvělá. Škoda, že jsme neproměnili velké příležitosti, mohli jsme bojovat o jiný výsledek. Ale hrát proti Plzni jen jeden poločas nestačí. Viktorka zaslouženě vyhrála," konstatoval kouč Dukly Jaroslav Hynek.

Reklama

Související témata: