Hlavní obsah

Gambijec Lamin Jawo posílil Mladou Boleslav

Vedení fotbalistů Mladé Boleslavi definitivně dotáhlo příchod útočníka Lamina Jawa ze Zlína. Sedmadvacetiletý Gambijec podepsal se Středočechy podle klubového webu tříletou smlouvu do konce roku 2025.

Foto: FK Mladá Boleslav

Lamin Jawo na tréninku mladoboleslavského týmu.

Článek

Jawo se v dresu aktuálně šestého týmu první ligy představil už v prosinci v přípravném turnaji Tipsport lize a absolvoval s ním i lednovou přípravu. Na konci minulého roku mu ve Zlíně vypršel dvouletý kontrakt.

"Opakovaně jsme s ním měli několik schůzek a vnímali jsme, že má velkou chuť k nám jít. Proto jsme dohodli jeho příchod už před loňskými Vánocemi, aby měl čas se v Boleslavi zadaptovat. Přesvědčil nás, že může být důležitým článkem mužstva," prohlásil generální ředitel David Trunda. "Pracujeme na tom, aby si zvykl na trochu jiný herní styl, než na jaký byl zvyklý ve Zlíně," doplnil trenér Pavel Hoftych.

Z Jawova příchodu má radost i jednačtyřicetiletý kapitán Marek Matějovský. "Je velmi pozitivně nastavený, zvládá dost českých slovíček a dokonce si zařídil v Mladé Boleslavi trvalé bydlení. Zapadl do kabiny podobně skvěle jako Ubong Ekpai, který však jako hostující hráč dojíždí z Prahy," uvedl někdejší reprezentant.

Jawo v minulosti působil v nižších italských soutěžích a v Jihlavě. V české lize odehrál 70 zápasů a vstřelil pět branek.

Reklama