Hlavní obsah

Ginzel rozlítil Boleslav. Rozhodčí ovlivnil výsledek, stěžuje si Jarolím

Praha

Jistota ligové záchrany zbavila jeho chlapce nervozity. Proti favoritovi podali uvolněný a statečný výkon, odměny v podobě bodového zisku se ovšem nedočkali. „Bohužel pro nás zápas výsledkově nedopadl tak, jak jsme si představovali, přestože jsme dali čtyři branky,“ lituje trenér Karel Jarolím po porážce fotbalistů Mladé Boleslavi se Spartou v nevšedním poměru 4:5.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Plzeň se ve středu postavila Spartě defenzivním betonem, Mladá Boleslav byla mnohem troufalejší. A sehrála s favoritem partii, jež byla oslavou ofenzivy.

„Mám-li se vyjádřit k výkonu mužstva, tak si myslím, že až na pár drobností není co dodat, protože jsme odehráli velice kvalitní utkání. Zápas pro oko diváka byl určitě oboustranně zajímavý. Obě mužstva chtěla vyhrát," kvituje trenér Karel Jarolím.

Jak naznačuje, na srdci má ještě něco jiného.

„Nikdy to nedělám, ale tentokrát si dovolím říct, že výsledek byl ovlivněný rozhodčím," stěžuje si bývalý kouč národního týmu.

Bolku namíchla již neuznaná branka Marka Matějovského z prvního poločasu. „Mrzí mě, že gól nebyl uznaný. Mára to udělal fantasticky, rozhodčí si to ale vyhodnotil podle svého," říká Jarolím.

Středočeši jsou přesvědčeni, že Ondřej Ginzel stranil Spartě. Dopálila je také situace v první minutě nastavení. Hlavní sudí si podle nich vymyslel faul na Hložka uprostřed hřiště, a když se s ním boleslavští fotbalisté dohadovali, tak soupeř rychle rozehrál trestný kop, po němž běžel Polidar sám proti Šedovi a zvýšil sparťanské vedení na 3:5.

Šlo o vítězný gól, protože v posledních sekundách ještě Budínský elegantními nůžkami přes hlavu krásně snížil, ale víc už domácí nestihli.

„Prohra bolí. Padlo hodně gólů, jediné, co mi vadí, že zápas pokazili rozhodčí," zdůraznil Jarolím pro O2 TV Sport.

Reklama

Související témata: