Hlavní obsah

Gól? Brankář stál blbě, říká Čolič. Díky bohu, že naše jogurtíky máme, dodal kouč

České Budějovice

Chopil se role šutéra. Před týdnem rozsekl duel v Příbrami, čímž po jedenácti utkáních ukončil českobudějovické čekání na výhru. A hrdinou vítězů byl Benjamin Čolič i v nedělní bitvě proti fotbalistům Pardubic.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Českých Budějovic David Horejš a Benjamin Čolič se radují z branky do sítě Pardubic.

Článek

V samém závěru pojistil na Střeleckém ostrově triumf domácího Dynama 2:0, když nachytal gólmana Hrnčíře ranou z přímého kopu k levé tyči. „Původně jsem chtěl centrovat, ale když jsem viděl, jak stojí brankář blbě, tak jsem to zkusil a jenom stačilo trefit bránu...," popisoval Čolič, rodák ze Sarajeva.

„Štěpán očekával asi centr. Chyba to samozřejmě je, o to víc mě to mrzí, protože nepodal špatný výkon. Rád bych ho pochválil, ale devadesátá minuta nebyla dobrá," komentoval trenér Východočechů Jaroslav Novotný výkon od soboty čtyřiadvacetiletého gólmana, jenž si při absencích Boháče a Letáčka odbyl v roli trojky ligový debut.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Pardubic Štěpán Hrnčíř dostává druhý gól z kopačky českobudějovického obránce Čoliče.

Devětadvacetiletý Bosňan přitom připravil také úvodní trefu duelu, když po jeho exekuci trestného kopu rozvlnil síť Alvir. Čolič tím znovu demonstroval výtečnou kopací techniku. Standardní situace ostatně piluje po trénincích. „Zůstanou vždycky tři nebo čtyři hráči a deset až patnáct minut je kopeme," pokyvuje Čolič.

Prsty měl v posledních čtyřech gólech Dynama a s osmi zásahy vévodí týmové tabulce střelců této sezony. „Překvapil jsem sám sebe, v životě bych nečekal, že budu mít osm gólů, to je pro obránce fakt hodně," hřeje Čoliče, jenž u dalších čtyř ještě asistoval.

Šestku v kolonce branek má zapsanou útočník Brander, ostatní hráči však v probíhajícím ročníku neskórovali víc než dvakrát. „O něčem to svědčí, když náš nejlepší střelec je krajní obránce. Benjamin má skvělou kopací techniku a je velice produktivní," nešetřil chválou na adresu Čoliče kouč Jihočechů David Horejš.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Vojtěch Vorel z Českých Budějovic se raduje z druhého gólu.

„Moc bychom si přáli, aby to prolomili i útočníci a dokázali jsme se prosadit také ze hry. Díky bohu, že tady ty jogurtíky máme. Celý jaro nikdo jinej gól nedal. Jsem za ně rád a týmu pomáhají. Dneska ať už Alvir nebo Čolič trefili góly báječně," podotkl Horejš spokojeně.

I proto, že Dynamo ve svém hájemství poprvé od 5. února zase slavilo výhru. „Týmovým a kompaktním výkonem jsme došli ke třem bodům," těšilo Horejše.

Reklama