Hlavní obsah

Olomouc - Jablonec 3:0Hanáci zdolali oslabený Jablonec, doma vyhráli potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Zifčák 1 : 0
54. Spáčil 2 : 0
72. Chytil (penalta) 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce zvítězili v 15. kole první ligy s Jabloncem 3:0. V první půli otevřel skóre Pavel Zifčák, ve 39. minutě byl vyloučen hostující útočník Václav Sejk. Sigma využila početní převahu po přestávce brankami Jiřího Spáčila a Mojmíra Chytila z penalty.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Pavel Zifčák z Olomouce, autor první branky.

Článek

Hanáci vyhráli třetí domácí ligový duel v řadě a v neúplné tabulce poskočili na šesté místo. Severočeši prohráli čtvrté z posledních pěti kol a klesli na dvanácté příčku. Olomouci chyběl na lavičce nemocný trenér Václav Jílek, který si tak na odkoučovaný 150. zápas v lize musí počkat. Poprvé v kariéře se role hlavního trenéra ujal jeho dlouholetý asistent Jiří Saňák.

Sigma začala velmi aktivně, dobrým pohybem a kombinační hrou si vynutila převahu a s nimi i šance. V 10. minutě orazítkoval Navrátil hlavou břevno. V 17. minutě hlavičkoval Růsek ve slibné pozici o kousek vedle, podobně dopadla i Chvátalova střela. Domácí svoji převahu zúročili rychlou kombinací. Od Chytila přes Růska se míč dostal k Zifčákovi, který z 10 metrů dal svůj druhý gól v ligové sezoně.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Dion Cools z Jablonce a Antonín Růsek z Olomouce.

Jablonec se dopředu příliš neprosadil, pár rohů i brejků efekt nepřineslo. Navíc byl ve 39. minutě za faul rovnou vyloučen Sejk. Hanáci dominovali i po změně stran a dočkali se navýšení vedení. Spáčil se vydal s míčem od poloviny hřiště až na hranici pokutového území, zamířil k tyči a radoval se z prvního ligového gólu v kariéře.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Antonín Růsek z Olomouce a David Heidenreich z Jablonce.

Až s dvoubrankovým mankem začali hosté více útočit. Do střelecké šance se dostal Cools, ale přestřelil. Olomoučtí však žádné komplikace nepřipustili a své zasloužené vítězství korunovali v 72. minutě. Kondův kontakt s Benešem posoudil sudí Radina jako penaltový. Pokutový kop proměnil Chytil, který se trefil pošesté v ročníku nejvyšší soutěže.

Sigma porazila Severočechy v domácím prostředí v lize podruhé za sebou. Jablonečtí venku v lize prohráli čtyři z posledních pěti duelů a získali tam jen pět z celkových 16 bodů.

15. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FK Jablonec 3:0 (1:0)
Branky: 32. Zifčák, 54. Spáčil, 72. Chytil z pen. Rozhodčí: Radina - Vodrážka, Slavíček - Zelinka (video). ŽK: Zifčák, Matoušek - Jovovič, Konda. ČK: 39. Sejk (Jablonec). Diváci: 2115.
Olomouc: Trefil - Chvátal, Beneš, Vraštil, Zmrzlý (89. Sláma) - Breite, Spáčil (89. Sedlák) - Navrátil (77. Vodháněl), Růsek (77. Zorvan), Zifčák (70. Matoušek) - Chytil. Trenér: Saňák.
Jablonec: Hanuš - Cools, Heidenreich (62. Konda), Akpudje - Šulc, Kratochvíl, Houska (62. Považanec), Polidar (8. Surzyn) - Jovovič (62. Malínský) - Chramosta (77. Černák), Sejk. Trenér: Horejš.

Reklama