Hlavní obsah

Heidenreich má smůlu. Na Slavii vyloučen být neměl, trest ale dostal

Praha
Aktualizováno

Hořká, ale očekávaná dohra pro Teplice. Komise rozhodčích sice uznala, že fotbalový obránce David Heidenreich byl chybně vyloučen hned v 19. minutě utkání na Slavii. Červenou kartu už mu však nikdo neodpáře, a tak od disciplinárky dostal stop na jeden soutěžní zápas. Komise také potrestala Zbrojovku Brno za nesportovní chování fanoušků včetně rasistických projevů v utkání proti Zlínu pokutou 150 tisíc korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučený David Heidenreich z Teplic.

Článek

Nemohl uvěřit svým očím, ale ze hřiště musel. Sudí Emanuel Marek v utkání 4. ligového kola na Slavii chybně vyloučil teplického Davida Heidenreicha, který přitom podle komuniké komise rozhodčích nezmařil zjevnou brankovou možnost.

Přehmat v Edenu byl o to výraznější, že při zápase asistoval videorozhodčí, konkrétně Jana Adámková. Po souboji s Heidenreichem upadl unikající Petar Musa a Marek stoperovi rovnou udělil červenou kartu, přestože domácího útočníka křižoval ještě další bránící hráč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučený David Heidenreich z Teplic si jednou nezahraje...

Disciplinárka ovšem nemůže červenou kartu zrušit, a tak si Heidenreich stejně jako pardubický Jan Prosek a zlínský Lamin Jawo za vyloučení jednou nezahraje.

Také Zbrojovka platí za rasismus

Zbrojovka Brno rozšířila řadu klubů, které platí za rasismus. Za projevy fanoušků směrem k hráčům černé pleti Zlína dostala pokutu 150 tisíc korun. Proti Spartě je pak ze stejného důvodu za utkání se Zlínem zahájeno řízení.

Novinkou jsou tresty za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s covid-19. Pardubice za pronesení a použití pyrotechniky, nevhodné pokřiky fanoušků a nedostatečné oddělení sektorů v utkání proti Slavii dostaly pokutu 70 tisíc korun. Drholigové Blansko za nedodržení odstupu mezi diváky a hráči a členy realizačních týmů při děkovačce po utkání s Duklou pak zaplatí 50 tisíc korun.

Hráč Isaac Muleme z druholigové Viktoria Žižkov za pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování v utkání proti Prostějovu zaplatí pokutu 15 tisíc korun.

Reklama

Související témata: