Hlavní obsah

Hodně ostrá disciplinárka! Pokutu dostala polovina klubů z nejvyšší soutěže. Kdo zaplatí nejvíce?

Praha

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala se s tím před Vánocemi nemazlila a pokutu rozdala hned polovině celků z nejvyšší soutěže. Nejvíce se prohnou dva vedoucí týmy Fortuna ligy. Slavia a Plzeň musí zaplatit pokutu 50 tisíc korun za to, že jejich fanoušci v zápasech 19. kola první ligy v Liberci, respektive v Uherském Hradišti proti Slovácku používali zakázanou pyrotechniku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Slavie (ilustrační foto)

Článek

Za porušení povinností pořádajícího klubu Liberec musí zaplatit 20 tisíc korun a Slovácko 30 tisíc. Obě utkání byla kvůli silnému dýmu ze sektoru hostů na několik minut přerušena.

Sparta za pyrotechniku fanoušků v domácím duelu s Mladou Boleslaví zaplatí 40 tisíc korun. Bohemians 1905 byli potrestáni částkou 30 tisíc za obdobné nesportovní chování diváků v zápase s Ostravou. Pokutu 20 tisíc korun dostaly Zlín i Opava za použití pyrotechniky ve vzájemném utkání.

Liberecký Oscar Dorley dostal trest na dva soutěžní zápasy za osm žlutých karet v ligové sezoně. Za čtyři žluté karty si jednou nezahraje ostravské trio Jiří Fleišman, Milan Jirásek, Patrizio Stronati, Muris Mešanovic z Mladé Boleslavi a teplický Jevgenij Nazarov.

Reklama

Související témata: