Hlavní obsah

Horváth: Měli jsme nad Besiktasem vyhrát. Co řekl plzeňský asistent ke zranění Hejdy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžký zápas s výborným soupeřem. Solidní výkon, kterému chyběl jen gól. V kostce takové je hodnocení fotbalové Plzně úterní bezbrankové generálky na novou sezonu s Besiktasem Istanbul.

Foto: FCVP / Jan Kubíček

Útočník Plzně Tomáš Chorý v přípravném duelu s Besiktasem Istanbul.

Článek

„Pro nás jednoznačně užitečný zápas. Podstoupili jsme srovnání s týmem, který má obrovské ambice. Vyznění je celkově velmi dobré, kvalitou bylo utkání vysoko," pochvaloval si plzeňský asistent Pavel Horváth pro klubový web.

PLZEŇ V PŘÍPRAVĚ
Besiktas 0:0
St. Truiden 1:3
Botosani 0:0
Táborsko 3:0
Slovan Bratislava 3:1
Karlovy Vary 9:0
Klatovy 6:0

Viktoria odčinila sobotní slabý výkon proti belgickému St. Truidenu (prohra 1:3), kdy inkasovala všechny góly po standardních situacích. V duelu s tureckým gigantem byla její defenzíva opět pevná.

„Každá nula vzadu je dobrá. Besiktas měl jedinou šanci, my jich měli daleko víc. Škoda, že se jedna neujala. Důležité ale je, že se nám zápas herně povedl a že se nikdo nezranil," prohlásil obránce Milan Havel.

„Bylo vidět, že jsme se ze soboty poučili. Besiktasi jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem, zápas jsme měli vyhrát. Bohužel koncovka nám nevyšla. Branek jsme v Rakousku moc nedali, máme týden na to, abychom se v tom zlepšili," narážel Horváth na bilanci ze soustředění (dvě remízy 0:0, prohra 1:3).

Duel s Besiktasem odehrál český mistr bez svého kapitána Lukáše Hejdy, který na nedělním tréninku špatně došlápl a odkulhal ze hřiště. Délka absence však nemá být dlouhá. „Lukáš už má svůj věk, sám odhadl pauzu na čtyři, pět dnů. Má s tímto zraněním zkušenosti, ví, na čem je. Po návratu do Plzně bude stoprocentně připravený do tréninku," podotkl Horváth.

Viktoriáni po generálce nabrali směr Česko, po dvoudenním volnu se sejdou k dalšímu tréninku v pátek dopoledne. Příští středu už pojedou naostro, čeká je úvodní duel 2. předkola Ligy mistrů na půdě finského mistra HJK Helsinky, který vyřadil po penaltovém rozstřelu lotyšský RFS Riga.

Reklama

Související témata: