Hlavní obsah

Brno - Příbram 1:1Horváthův tým veze první bod zvenku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hladík 1 : 0
77. Pilík (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna remizovali v osmém kole první ligy s Příbramí 1:1 a ani na pátý pokus doma v sezoně nevyhráli. Domácí přitom vedli od páté minuty po brance Jana Hladíka, ale v 77. minutě vyrovnal z penalty Tomáš Pilík. Zbrojovce v tabulce patří 15. místo, Příbram, která poprvé bodovala venku, je stále poslední.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zbrojovky Brno Miloslav Machálek během utkání se Spartou.

Článek

Domácí vstoupili do zápasu s chutí a už v 5. minutě byli za aktivitu odměněni. Po pravé straně se prodral do vápna Moravec, naservíroval míč před bránu a Hladík jej pohodlně uklidil za Kočího záda. V 11. minutě našel Fouskův centr Přichystala, jehož střela skončila těsně nad a podobný osud měla rána Štepanovského.

Příbram se z brněnského sevření dostávala jen pomalu. Zahrozit zkoušela centry, zejména z pravé strany, ale obrana Zbrojovky žádné větší nebezpečí nepřipustila. Také proto, že hostům chyběla přesnost ve finální fázi, což platilo i pro domácí po několika slibně se rozvíjejících útočných akcích.

Obraz vyrovnaného duelu ze závěru první půle se nezměnil ani po přestávce. Ve 48. minutě střílel z přímého kopu z 26 metrů nad domácí Fousek a byla to na dlouhou dobu jediná akce hodná zaznamenání, protože další snahu obou celků zhatila nepřesná kombinace.

Brno však postupem času až příliš snadno vyklidilo pozice ve středu hřiště a tlak Příbrami sílil. V 69. minutě se vytáhl domácí brankář Floder po střele Vávry, zatímco jednu z mála střeleckých příležitostí Brna poslal Kotula těsně vedle.

Příbram se dočkala vyrovnání 77. minutě. Sudí Orel posoudil kontakt Čermáka s Vávrou jako penaltový a pokutový kop bezpečně proměnil Pilík.

Blízko k penaltě bylo o tři minuty později i Brno. Rozhodčí ji nařídil po kontaktu Soldáta s Čermákem, ale po konzultaci s videorozhodčím pokutový kop odvolal. Byla to tečka za nepříliš povedeným duelem, po kterém Příbram teprve podruhé v sezoně bodovala, ale se dvěma body je stále poslední.

Fotbalová liga - 8. kolo:
Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 1:1 (1:0)
Branka: 5. Hladík - 77. Pilík z pen. Rozhodčí: Orel - Leška, Vodrážka - Pechanec (video). ŽK: Šumbera, Sedlák, Přichystal, Štěpanovský - Kočí, Pilík. Bez diváků.
Brno: Floder - Moravec, Dreksa, Gajič, Kotula - Štepanovský, Sedlák, Šumbera (58. Čermák), Fousek (58. Růsek) - Hladík (80. Pachlopník), Přichystal (90. Fila). Trenér: Machálek.
Příbram: Kočí - Svoboda, Diarra, Soldát, Cmiljanovič - Nový (73. Pilík), Folprecht, Rezek, Zorvan, Vávra (87. Vais) - Belej (58. Voltr). Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata: